Topul școlilor de șoferi după promovabilitate! "Sunt candidați care au dat proba la sală și de 30 de ori"
BOTOSANI

Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatricularea Vehiculelor a realizat un top al școlilor de șoferi din întreg județul Botoșani, după prima examinare la sală.

Topul școlilor de șoferi după promovabilitate! "Sunt candidați care au dat proba la sală și de 30 de ori"

În anul 2016 au susținut prima examinare la sală un număr de 4.611 persoane, fiind admise 3.826, reprezentând un procent de 82,98%.

Primul loc în clasament, cu cel mai mare procent de candidați admiși după prima examinare la sală îl ocupă SC Com Auto H SRL, cu 92,83% promovabilitate, urmată de SC Airahaz SRL, cu un procent de 92,11%. Locul trei în calsament este ocupat de Bogdan Prest, cu un procent de promovalitate la prima examinare de 91,89%.

"Este vorba de situația la prima exminare, la teorie. Primele locuri sunt toate din zona Dorohoi, Darabani. Este un clasament care se face pe toată țara de comun acord cu sindicatele, Ministerul Transporturilor și Ministerul Afacerilor Interne. Cei care pică o dată la examen la teorie pică de două, de trei, de șapte, de n ori, marea majoritate, procentul de promovabilitate este undeva de 80% teorie plus traseu prima examinare. Care se duc încep a se rostogoli și tot pică în continuare, avem candidați care au dat proba de sală și de 30 de ori, nu este niciun secret. Procentul de promovabilitate per total județ pe 2016 este undeva la 50% teorie plus sală", a declarat Dănuț Ciubotaru, șeful Serviciului Public Comunitar Regime Permise de Conducere și Înmatricularea Vehiculelor.

Anul trecut, în județul Botoșani au fost examinați la teorie 14.400 candidați și 8.562 la traseu

"Cam cât se examinează la BAC plus Evaluare Națională în doi, chiar trei ani de zile și asta în patru oameni. Noi ar trebui să fim 23 de oameni operativi și suntem de tot 12 oameni", a comentat șeful Serviciului Permise.

În cadrul unei întâlniri ce a avut loc, vineri, la Instituția Prefectului, la care au participat și instructorii auto, șeful Poliției Rutiere, cms. șef Mihai Ghiorghi, a atras atenția că trebuie pus mai mult accent pe pregătirea practică a celor care aspiră la statutul de conducător auto.



 

 

 

 

Spune-ne opinia ta