Tokes: Minoritatea maghiara poate deveni o armata capabila sa loveasca!

Tokes: Minoritatea maghiara poate deveni o armata capabila sa loveasca!

 Laszlo Tokes  

Europarlamentarul Laszlo Tokes a declarat joi, la Washington, ca minoritatea maghiara este ca o armata imprastiata din cauza ca sistemul din politica nationala a Ungariei nu a fost schimbat din 1989, dar in momentul in care se va uni va fi o armata capabila sa loveasca.

"Din cauza politicii actuale ungare fata de minoritatea maghiara, maghiarimea este ca o armata imprastiata. Daca se va strange insa laolalta si va sti sa-si uneasca fortele, atunci ea se va transforma intr-o armata capabila sa loveasca", a declarat episcopul reformat, citat de ziarul ungar Magyar Hirlap, preluat de Napoca News.

In timpul discursului sustinut la Washington, Laszlo Tokes a cerut ca aceasta politica sa fie schimbata in asa fel incat sa cuprinda o natiune de 14-15 milioane de maghiari.

"Ca acest lucru sa se intample este nevoie ca, in loc de o gandire care are in vedere o multitudine de cauze ungare, sa existe o gandire care sa aiba in vedere o cauza unitara ungara. Realizarea unei politici minoritare ungare potrivita unei natiuni de 14-15 milioane de suflete, iar acest lucru sa se faca pe principiul dreptului la autonomie al natiunii maghiare din bazinul carpatic", a mai declarat europarlamentarul roman.

Laszlo Tokes a mai spus ca trebuie luptat pentru obtinerea dreptului la autonomie al minoritatilor maghiare de peste granite, pe baza suveranitatii limitate si "prin construirea sistemului de autonomii". (Ziare.com)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Primii fermieri despăgubiți în acest an din cauza secetei și a grindinei. ”Am fost la un fermier din județul Botoșani…”

astăzi, 14:25
3

Echipele din cadrul Clubului Fermierilor Români (CFRO) Broker de Asigurare au un program încărcat în aceste zile în care se fac constatări în câmp acolo unde ferm...

Expoziția „Sacrul în artă” la Muzeul ”Ștefan Luchian” din Ștefănești!

astăzi, 13:29
19

Într-o perioadă cu profunde valențe spirituale, demersul expozițional devine un gest firesc de pioșenie în fața divinității, concretizat prin aducerea în fața publicului a un...

Botoșăneanul care a ucis-o pe Mihaela, trimis în judecată!

astăzi, 12:56
208

Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani a dispus trimiterea în judecată în stare de arest preventiv a lui P.F., în vârstă de 54 de ani, din municipiul Botoşani....