Sindicatele au acceptat sumele oferite pentru Bac

Liderii s-au inteles cu guvernantii, insa este posibil ca profesorii nemultumiti din teritoriu sa nu se prezinte la Bac!

Sindicalistii din Educatie au acceptat, dupa negocierile de joi seara, oferta ministerului Educatiei in ceea ce priveste plata profesorilor pentru Bacalaureat, cu toate ca sumele reprezinta doar jumatate din cele de anul trecut.

Astfel, pentru fiecare lucrare corectata un profesor va primi 4 lei, profesorii din comisiile pentru examinarea orala vor primi 2 lei pentru fiecare elev examinat, iar o zi de supraveghere va fi platita cu 25 de lei, informeaza Realitatea TV.

Cel mai mult vor primi universitarii presedinti ai centrelor de examen si ai centrelor de evaluare, ale caror indemnizatii pentru bacalaureat pornesc de la 800 de lei, in functie de numarul elevilor din centrele pe care le conduc.

Cum dascalii sunt nemultumiti de situatie, sindicatele spun ca este posibil sa avem surpriza ca o parte dintre profesorii supraveghetori sau corectori sa nu vina la Bac, motiv pentru care ministrul Educatiei a facut apel la liderii de sindicat sa ii mobilizeze.

"Nici eu nu sunt multumita pentru ca mi-as fi dorit sa avem resurse mai multe, dar acestea sunt sumele de care dispunem acum. I-am rugat de asemenea, pe liderii de sindicat, sa se adreseze cu tot respectul colegilor sa mearga la Bac", a explicat Ecaterina Andronescu.

"Cred ca in o serie de centre vor fi probleme cu privire la desfasurarea bacului pentru ca semnalele care le avem noi acum din teritoriu spun ca unii dintre colegii nostri nu se vor duce nici la supraveghere, iar unii nici la corectare", a spus Gheorghe Izvoranu, lider Spiru Haret.

Prima sesiune a Bacalaureatului are loc in perioada 22 iunie - 9 iulie.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Grenadă defensivă descoperită de un bărbat într-o pădure din județ! (Foto)

Luni, 6 Mai 2024
172

O grenadă de mână defensivă a fost găsită în această după - amiază de un bărbat într-o pădure din localitatea Lozna. Acesta era la plimbare cu familia când a observat...

Risc de inundații pe râul Jijia și afluenții acestuia, Cod Galben până astăzi la ora 24.00, anunță hidrologii!

Luni, 6 Mai 2024
347

În acest context, ISU Botoșani a luat măsurile necesare pentru prevenirea și gestionarea operativă a potențialelor situații de urgență.Evoluţia fenomenelor hidrologice prognozate es...

Universitatea Craiova - FCSB, astăzi de la ora 21:00

Luni, 6 Mai 2024
84

Universitatea Craiova și FCSB se întâlnesc în această seară în etapa a opta a play-off-ului Superligii.Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!...