Tokes: Minoritatea maghiara poate deveni o armata capabila sa loveasca!

Tokes: Minoritatea maghiara poate deveni o armata capabila sa loveasca!

 Laszlo Tokes  

Europarlamentarul Laszlo Tokes a declarat joi, la Washington, ca minoritatea maghiara este ca o armata imprastiata din cauza ca sistemul din politica nationala a Ungariei nu a fost schimbat din 1989, dar in momentul in care se va uni va fi o armata capabila sa loveasca.

"Din cauza politicii actuale ungare fata de minoritatea maghiara, maghiarimea este ca o armata imprastiata. Daca se va strange insa laolalta si va sti sa-si uneasca fortele, atunci ea se va transforma intr-o armata capabila sa loveasca", a declarat episcopul reformat, citat de ziarul ungar Magyar Hirlap, preluat de Napoca News.

In timpul discursului sustinut la Washington, Laszlo Tokes a cerut ca aceasta politica sa fie schimbata in asa fel incat sa cuprinda o natiune de 14-15 milioane de maghiari.

"Ca acest lucru sa se intample este nevoie ca, in loc de o gandire care are in vedere o multitudine de cauze ungare, sa existe o gandire care sa aiba in vedere o cauza unitara ungara. Realizarea unei politici minoritare ungare potrivita unei natiuni de 14-15 milioane de suflete, iar acest lucru sa se faca pe principiul dreptului la autonomie al natiunii maghiare din bazinul carpatic", a mai declarat europarlamentarul roman.

Laszlo Tokes a mai spus ca trebuie luptat pentru obtinerea dreptului la autonomie al minoritatilor maghiare de peste granite, pe baza suveranitatii limitate si "prin construirea sistemului de autonomii". (Ziare.com)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Uluitoarele ouă „închistrite” de Rogojești și faima lor europeană. Cum a ajuns un cătun din Botoșani capitală culturală!

astăzi, 11:47
1

Cătunul Rogojești, din județul Botoșani, nu are cine știe ce faimă în România, deși la nivel european este considerat un adevărat miracol cultural.Mica așezare este situată l...

Delicii sănătoase: secretul din spatele succesului laboratorului de patiserie "Cuptorul Nelei" (galerie foto)

astăzi, 11:05
107

Cu o viziune clară, Nela Andrici, inginer în industria alimentară, a înființat un laborator de patiserie specializat în produse din aluat dospit, oferind o gamă diversificată de...

Comercianții de carne prinși pe picior greșit de forțele de ordine, s-a lăsat cu amenzi de aproape 40.000 de lei!

astăzi, 10:46
47

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, cu sprijinul specialiștilor din cadrul Direcției Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor și a Inspecto...