Cercetati in libertate, hotii sunt obligati sa nu paraseasca localitatea unde au comis furturile!

Cercetati in libertate, hotii sunt obligati sa nu paraseasca localitatea unde au comis furturile!
Parchetul propune, instanta... dispune! Cinci tineri botosaneni, intre care trei minori, sunt cercetati in stare de libertate, dupa ce instanta a respins propunerea de arestare preventiva.

Tinerii s-au ales, deocamdata, cu masura obligarii de a nu parasi localitatea de domiciliu. Cum raza de actiune a hotilor din autoturisme a fost mereu cea a municipiului Botosani, adica... localitatea de domiciliu, putem spune ca oamenii legii i-au obligat, deocamdata, sa nu fure din alta parte!

La propunerea politistilor, Parchetul de pe langa Judecatoria Botosani a sesizat instanta de judecata in vederea arestarii preventive a suspectilor T. P.-I., de 17 ani, T. F.-L., de 16 ani, G. I. de 16 ani, H. Constantin, de 22 de ani, si A. Florin, de 20 de ani, toti din municipiul Botosani, cercetati pentru comiterea in perioada mai-iunie a.c., a cate sapte furturi din autoturisme parcate pe raza municipiului Botosani.

"Instanta de judecata a respins propunerea de arestare preventiva formulata de catre Parchetul de pe langa Judecatoria Botosani si a dispus fata de suspecti masura obligarii de a nu parasi localitatea de domiciliu pe o perioada de 30 de zile, incepand cu data de 18.06.2009. In baza probelor administrate s-a stabilit ca in perioada mai-iunie 2009, suspectii T. F.-L., de 16 ani, R. I., de 16 ani si A. Florin, de 20 de ani, au sustras pe timp de noapte si prin efractie, din sapte autoturisme parcate pe raza municipiului Botosani, bunuri in valoare totala de 4815 lei", a precizat comisar Manuela Ieremie, purtator de cuvant al IPJ Botosani.

Totodata, s-a stabilit ca in aceeasi perioada, suspectii T. P.-I., de 17 ani, si H. Constantin, de 22 de ani, ambii din municipiul Botosani, au sustras in acelasi mod, din alte sapte autoturisme parcate pe raza municipiului Botosani, bunuri in valoare totala de 5582 lei.

Cercetarile efectuate au stabilit ca bunurile ,"preferate" de suspecti erau detectoarele radar si radiocasetofoanele auto lasate de proprietari, la vedere, in interiorul autoturismelor.

Pana in prezent, prejudiciul cauzat de suspecti partilor vatamate a fost recuperat partial.

Se continua cercetarile in vederea stabilirii intregii activitati infractionale a suspectilor precum si recuperarea integrala a prejudiciului creat.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cu lumânări aprinse în mâini, la slujba Înmormântării lui Hristos. Bisericile din Botoșani au fost pline în Vinerea Mare! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
341

Cu lumânări în mâini, ”dar cu inima aprinsă de dragoste”, cu chip smerit și cu decența cuvenită, credincioșii au asistat la una dintre cele mai tulburătoare moment...

Incendiu violent pornit de la scânteia unui flex! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
490

Un incendiu violent s-a produs, vineri după-amiază, într-o gospodărie din localitatea Plopenii Mici.Proprietarul tăia, cu ajutorul unui flex, o bucată de tablă, iar scânteile au ...

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

Vineri, 3 Mai 2024
608

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...