Sute de botoşăneni vor să îmbrace haina militară

Sute de botoşăneni vor să îmbrace haina militară

Concursul organizat de Ministerul Afacerilor Interne în vedere admiterii la şcolile din subordine a atras sute de botoşăneni care şi-au depus dosarele de înscriere.

Cei mai mulţi s-au înscris la poliţie, unde sunt aproximativ 200 de candidaţi din judeţul Botoşani, iar alţi 100 sunt interesaţi să devină jandarmi. La poliţia de frontieră s-au înscris, la nivelul judeţului Botoşani, 90 de candidaţi.

Până pe 5 decembrie, termenul limită, pe cele 1.600 de locuri la școlile de agenți de poliție s-au înscris, la nivel naţional, 12.077 de candidați (10.404 candidați pe 1.300 de locuri, la Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” Câmpina și 1.673 pe 300 de locuri la Şcoala de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” Cluj-Napoca).

În această perioadă, candidații susțin testarea psihologică, urmând ca în perioada 13 – 21 ianuarie 2018, Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” Câmpina și Şcoala de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” Cluj-Napoca să organizeze concursul de admitere.

Prin O.M.A.I nr. 144/2017, evaluarea performanţei fizice a candidaţilor la școlile de poliție se face prin parcurgerea unui traseu practic-aplicativ, iar criteriul privind înălțimea candidaților a fost abrogat.

Durata studiilor, de această dată, este de 1 an.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

astăzi, 20:13
195

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

astăzi, 19:43
312

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

astăzi, 19:17
117

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...