Spitalul Mavromati a semnat noul contract cu Casa de Sănătate. Câţi bani primeşte!

Spitalul Mavromati a semnat noul contract cu Casa de Sănătate. Câţi bani primeşte!
Spitalul Judeţean Mavromati a semnat noul cotract cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate în baza căruia va primi lunar finanţare pentru servicii medicale.

Potrivit managerului unităţii spitaliceşti, Corneliu Mihai, contractul pentru anul în curs nu este prea diferit de precedentul, sumele fiind aproximativ la acelaşi nivel.

S-a înregistrat diminuare a fondurilor ce vor fi primite pentru spitalizarea continuă, în schimb au crescut cele de la spitalizarea de zi.

“S-a semnat contractul pentru servicii spitaliceşti şi pentru clinic, praclinic, laboratoare. Finanţarea este aproximativ la nivelul anului precedent, cu fluctuaţii la unele servicii. Am mai puţin la spitalizarea continuă şi mai mult la spitalizarea de zi, dar per ansamblu suma este aceeaşi. În cursul anului 2015 am avut o finanţare la spitalizarea continuă de 6,4 milioane lei  (n.red. lunar), în momentul de faţă avem 6,2 milioane lei, în schimb am o creştere la spitalizarea de zi de la 516.000 la 700.000 de lei", a precizat Corneliu Mihai.

Noul contract cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate nu va fi infulenţat de creşterile salariale ce au fost făcute în system.

“Creşterile salariale în baza Ordonanţei 35 şi 20 care va fi cu aplicabilitate de la 1 august se vor suporta de la bugetu de stat prin act adiţional la contractul cu Casa, nu este cheltuiala spitalului", a specificat managerul Spitalului Mavromati. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

Vineri, 26 Aprilie 2024
281

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

Vineri, 26 Aprilie 2024
487

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

Vineri, 26 Aprilie 2024
144

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...