Sistemele de panouri solare şi beneficiile de care sunt însoţite acestea

În special persoanele care doresc să contribuie la încetinirea încălzirii globale, dar şi cei care pornesc în căutarea unei metode mai prietenoase cu mediul pentru a obţine curent electric găsesc în panourile solare soluţia ideală. Acestea sunt cele mai potrivite în acest scop, mai ales că prin utilizarea lor li se oferă şansa de supravieţuire nenumăratelor specii.

Au fost necesari zeci de ani pentru a perfecţiona sistemele de panouri solare generatoare de energie electrică pentru a putea aduce randamentul necesar în ziua de astăzi. Magazinul online shop-einstal.ro susţine aceasta soluţie, motiv pentru care pune la dispoziţia celor interesaţi o gamă diversificată de sisteme solare, la preţuri accesibile.

În mod evident, energia solară este una dintre cele mai bune metode de a contribui la reducerea încălzirii globale. Cu toate acestea, nu este singurul motiv pentru care numărul atâtor persoane iau în considerarea această modalitate de obţinere a electricităţii. 

Sistemele de panouri solare şi beneficiile de care sunt însoţite acestea

Panourile solare – beneficiile oferite celor ce le întrebuinţează

Există mai multe tipuri de sisteme de panouri solare, plane sau cu tuburi vidate, oferite şi de magazinul www.shop-einstal.ro. În continuare, experţii Shop-Einstal prezintă câteva dintre beneficiile pe care le aduc aceste sisteme şi motivele pentru care ar trebui utilizate în număr tot mai mare.

Una dintre problemele cele mai mare cu care se confruntă românii la ora actuală este bugetul financiar restrâns. Din cauza acestui lucru, mulţi se privează de o multitudine de drepturi ce li se cuvin şi se complac în diverse situaţii.

Facturile la curent electric nu se plătesc singure, ceea ce înseamnă că o foarte mare parte a veniturilor lunare trebuie „investite” în plata acestora. Cu toate acestea, cei mai mulţi nu ştiu că există posibilitatea de a efectua economii lunare însemnate, cu ajutorul sistemelor de panouri solare. Instalarea unor astfel de sisteme pe acoperişul casei poate reprezenta soluţia ideală pentru a găsi un echilibru financiar.

Există numeroase studii efectuate în legătură cu economiile pe care au reuşit să le facă cei care au optat pentru un panou solar, dar şi despre cum acestea au îmbunătăţit modul de viaţă a milioane de persoane.

Ce alte beneficii oferă sistemele de panouri solare, pe lângă stabilizarea situaţiei financiare? Câteva dintre acestea sunt menţionate pe scurt mai jos.

 • Panourile folosesc o sursă rentabilă de energie, şi anume energia solară. Spre deosebire de alte surse, aceasta este una foarte sigură pentru că oricine ştie că soarele va răsări în fiecare dimineaţă şi va apune în fiecare seară.
 • Spre deosebire de curentul electric obţinut pe alte căi, energia solară procură întotdeauna o securitate energetică pe care nimic nu o poate opri. Nu există nici o „taxă” de plătit pentru a putea utiliza energia soareului, iar acest lucru este mai mult decât avantajos.
 • Independenţa energetică este un alt avantaj de care au parte cei ce folosesc energia soarelui pentru a alimenta prizele cu curent electric. Asta înseamnă că aceştia nu sunt îndatoraţi să plătească nimic pentru a beneficia de acest lucru, pentru că nu se poate monopoliza combustibilul solar.

Dimineaţa este perioada din zi în care oamenii tind să fie cei mai activi, în acel moment fiind cea mai puternică eficienţa pe care o au panourile solare. Cu toate acestea, care sunt motivele pentru care ar putea înlocui cineva principala sursă de curent electric din prezent cu un panou solar?

La această întrebare, specialiştii Shop-einstal.ro vin cu un răspuns bine argumentat. Astfel, pe lângă faptul că acestea sunt prietenoase cu mediul, are avantaje care se extind nu numai la nivel financiar şi personal, ci şi la nivel de comunitate.

 • Energia pe care o produc panourile solare se ridică la standarde înalte, gradul de captare asigurat de aceste sisteme fiind unul ridicat.
 • Funcţionarea eficientă a acesteia nu implică utilizarea nici unui fel de combustibil, energia luată de la soare fiind realizată în mod natural, fără a afecta în vreun fel natura
 • Energia solară are gradul de poluare egal cu zero
 • Sistemul de încălzire folosit are o durată de viaţă mai mare
 • Indiferent de partea zilei sau a anului, este asigurată apa caldă utilitară ( pe parcursul iernii este necesară combinarea energiei solare cu cea provenită din alte surse pentru eficienţă maximă).
 • Costurile pe care le implică instalarea, întreţinerea şi menţinerea unui panou solar sunt neînsemnate, lucru valabil şi pentru costurile facturilor electrice
 • Suma investită în achiziţionarea unui sistem de panouri solare este amortizată într-un timp redus
 • Nu prezintă riscuri ca în cazul celorlalte tipuri de sisteme de energie electrică
 • Se pot detaşa şi muta oricând în alt loc
 • Pentru eficientizarea spaţiilor acestea pot fi montate pe acoperiş, însă cei care doresc să le pot amplasa şi pe un anumit teren fără probleme
 • Durata de viaţă a panourilor solare este cuprinsă între 25 şi 30 de ani, în funcţie de producătorul modelelor întrebuinţate.

După cum se poate observa utilizarea unor sisteme de panouri solare vine însoţită de numeroase beneficii, mult mai atrăgătoare decât cele oferite de alte surse de energie electrică. Cei interesaţi pot accesa shop-einstal.ro pentru a comanda tipul de panou solar dorit.

(P).

 

Vezi alte știri publicate de Ionut Iosub

Români, haideți acasă!

Vineri, 15 Decembrie 2017
1836

Max Confort Botoșani, unul din cele  mai longevive nume din piața de termopane din județul Botoșani, cu cea mai variată gamă de produse, dă semnalul pozitiv pentru lucrătorii aflați &ici...

Carrefour România a premiat câștigătorii celei de-a 32-a ediții a Concursului de Desene, din peste 325.000 de elevi înscriși - FOTO

Joi, 14 Decembrie 2017
416

 București, 14 decembrie 2017:  Carrefour România a premiat talentul celor mici, prin tragere la sorți, pentru a doua oară anul acesta, din peste 325.000 de elevi înscriși la cea de-a 32-a...

Service auto Start-Up Botosani angajează mecanici auto oferind salarii atractive şi un mediu de lucru într-o echipă dinamică

Miercuri, 13 Decembrie 2017
3662

Te aşteptăm în echipa noastră! Datorită creşterii constante a numărului de clienţi foarte mulţumiţi de serviciile pe care le oferim în domeniul întreţinerii şi r...