Seful Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera Botosani, cercetat de superiori!

Seful Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera Botosani, cercetat de superiori!

Comisar-sef Constantin Carcu
www.jurnaluldebotosani.ro

Este oficial! Seful Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera Botosani este cercetat disciplinar ca urmare a unor deficiente manageriale si neglijenta in serviciu.

Alaturi de comisarul sef Constantin Carcu, si adjunctul acestuia, comisarul sef Constantin Alistar, urma sa fie cercetat, dar acesta a solicitat pensionarea.

Raspunsul a fost facut public ieri de catre Serviciul Presa si Comunicare din cadrul Inspectoratului General al Politiei de Frontiera (IGPF). In urma comunicatului emis, s-a stabilit ca, dupa controlul efectuat in cursul lunii noiembrie 2008 de catre Serviciul Control al IGPF, la nivelul IJPF Botosani au fost constatate deficiente in activitatea manageriala, precum si neglijenta in indeplinirea indatoririlor de serviciu, manifestate de seful si adjunctul IJPF Botosani.

"Ca urmare a celor constatate, fata de seful si adjunctul IJPF Botosani, a fost dispusa masura cercetarii prealabile, sub aspectul savarsirii abaterii disciplinare de neglijenta manifestata in indeplinirea indatoririlor de serviciu, a ordinelor si dispozitiilor primite de la sefii ierarhici, in scopul stabilirii existentei/inexistentei vinovatiei, in raport cu deficientele constatate", se arata in comunicatul emis de IGPF.

Cum cercetarea prealabila s-a finalizat, seful IJPF Botosani, comisarul sef Constantin Carcu, va fi trimis in fata Consiliului Superior de Disciplina in vederea luarii masurilor legale. El risca sa se alega cu o sanctiune pe linie disciplinara, in cel mai bun caz, sau sa fie demis de la conducerea IJPF.

"Pana la aceasta data, procedura a fost suspendata, in conformitate cu prevederile legale, ca urmare a faptului ca seful IJPF Botosani se afla in concediu medical. Totodata, adjunctul inspectorului sef al IJPF Botosani a solicitat incetarea raporturilor de serviciu prin pensionare", se mai arata in comunicatul emis de Serviciul Presa si Comunicare din cadrul Inspectoratului General al Politiei de Frontiera.

Sursa: Jurnalul de Botosani

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Vrei să cânți în fanfara Jandarmeriei Române?

astăzi, 12:42

Centrul de Instruire pentru Muzici Militare al Ministerului Apărării Naționale a alocat în acest an 3 locuri pentru nevoile Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, cursul de for...

Șpagă de 500.000 de euro pentru angajarea unui botoșănean! Dosar răsunător la DIICOT (Video)

astăzi, 12:19
198

Apar informații din dosarul în care primarul Iașului, Mihai Chirica, este acuzat de autorizarea în condiții ilegale ale unor construcții din municipiul Iași.Un funcționar, martor...

Botoșănean atacat noaptea pe stradă de un tânăr de 20 de ani!

astăzi, 12:02
82

La data de 25 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore, pe numele unui tânăr, de 20 de ani, din municipiul Botoș...