Apa Grup vrea mai multi bani de la botosaneni

Apa Grup vrea mai multi bani de la botosaneni
Apa Grup va solicita Consiliului Judeţean (CJ) să aprobe creşterea cu 31,3% a preţului apei menajere.

Cererea va fi înaintată autorităţilor, după ce majorarea a fost aprobată de Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice (ANRSC), dar şi de Consiliul de Administraţie şi Adunarea Generală a Acţionarilor Apa Grup, în cursul zilei de ieri.

Dacă scumpirea va fi avizată de aleşi, consumatorii vor plăti un metru cub de apă cu 2,70 de lei, faţă de 2,03 lei în prezent. Tariful pentru canalizare va rămâne neschimbat.

Potrivit directorului Apa Grup, Maricel Georgescu, modificarea a fost impusă de programul ISPA prin care se modernizează reţeaua de apă şi canalizare din municipiu, fiind totodată o actualizare cu rata inflaţiei.

“Majorarea tarifului cu 25% ne-a fost impusă de programul ISPA. Una din condiţionările ISPA dispusă prin memorandumul de finanţare este tocmai majorarea preţului la apă. Restul de 6,3 % înseamnă inflaţia pe 2008", a precizat Maricel Georgescu.

Alte condiţii impuse de ISPA sunt reducerea pierderilor, dar şi a cheltuielilor de personal cu 10%. În ultimul an, Apa Grup a redus pierderile de la 79 la 76%.

Sursa: Monitorul de Botosani

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

astăzi, 19:34
145

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

astăzi, 18:04
109

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...

O nouă serie de voluntari pregătită să participe la misiuni, alături de pompierii botoșăneni! (foto)

astăzi, 17:21
106

32 de botoșăneni, cu vârste cuprinse între 16 – 52 de ani, sunt pregătiți să participe la misiuni, alături de pompieri. Aceștia au finalizat primele două etape din cadrul pro...