Scandal intre doua familii, aplanat cu ajutorul politistilor

Scandal intre doua familii, aplanat cu ajutorul politistilor
Ieri dimineata, politistii au fost sesizati ca in centrul satului Ionaseni, comuna Trusesti, mai multe persoane, care fac parte din doua familii, isi adreseaza reciproc injurii si amenintari cu acte de violent, se precizeaza intr-un comunicat al IPJ Botosani.

Cu ocazia deplasarii la fata locului, politistii din comuna au constatat ca in centrul localitatii Ionaseni, la o distanta de circa 20–30 metri unii fata de altii, se aflau membrii a doua familii, impartiti in doua tabere, respectiv un grup format din 10 persoane cu varste intre 19 si 60 ani, si un grup format din 7 persoane, cu varste intre 22 si 48 ani.

Acestia isi adresau reciproc injurii si amenintari cu acte de violenta, unii avand asupra lor bucati de lemne rupte din gard, iar altii furci.

Si dupa aparitia politistilor din comuna, persoanele au continuat sa se manifeste violent in limbaj si gesturi, motiv pentru care s-a solicitat interventia politistilor din cadrul detasamentului de interventie rapida.

Pana la sosirea acestora, starea conflictuala s-a aplanat, persoanele plecand la domiciliile lor.

In urma primelor cercetari efectuate s-a stabilit ca situatia a fost generata de faptul ca, in cursul aceleiasi dimineti, in urma unui conflict spontan, mai multi membri ai unei familii s-au deplasat la locuinta numitei B. Gilda, unde au spart geamurile si au patruns fara drept in interior agresand pe B. Paul, de 40 ani, si B. Liliana, 28 ani, ambii din municipiul Iasi, care se aflau in vizita.

Victimele au fost transportate cu ambulanta la Spitalul Judetean, prezentand politraumatisme produse prin agresiune. Cu ocazia audierii, ambele victime au formulat fata de agresori plangeri prealabile, iar B. Paul a mai sesizat c, dupa agresiune, a constatat lipsa din locuinta a trei telefoane mobile marca Nokia 6300, 5300 si 5000 precum si a sumei de 600 lei, bunuri ce se aflau pe un televizor din incaperea in care a fost agresat.

“Fata de toate persoanele din cele doua grupuri se efetueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiuniii de ultraj contra bunelor moravuri. Fata de M. Gica, R. Sorin si M. Marian, care au patruns in locuinta numitei B. Gilda, se efectuezaa cercetari si sub aspectul comiterii infractiunilor de violare de domiciliu, distrugere si furt calificat, a precizat Manuela Ieremie, purtator de cuvant al IPJ Botosani.

In prezent starea conflictuala este aplanata, fiind in continuare monitorizata de catre politistii din comuna si din cadrul Biroului de Politie Rurala. Se continua cercetarile in cauza in vederea solutionarii procedurale sub toate aspectele.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un duhovnic din Botoșani va fi următorul sfânt al României (Video)

Miercuri, 1 Mai 2024
394

Părintele Paisie Olaru de la Sihăstria este unul dintre acei oameni ai bisericii care a schimbat destinul multora. Cei care au bătut drumul Sihăstriei au găsit întotdeauna la Părintele Pai...

In memoriam Prof. Ilarion Mandachi. ”Regret că nu i-am spus tot ce aș fi vrut să-i spun!”

Miercuri, 1 Mai 2024
141

În trecerea inexorabilă a timpului, anii par clipe ce licăresc fugar în existența omenească. Ne naștem sub aureola unei stele în care stă ascuns și sfârșitul ca o dator...

Care este starea lui Florin Piersic, după operația chirurgicală suferită!

Miercuri, 1 Mai 2024
409

Florin Piersic a ajuns la Terapie Intensivă, la Institutul Inimii din Cluj, pentru a fi supravegheat de medici, având în vedere vârsta înaintată şi faptul că are montat un ...