S-a găsit proiectant pentru blocul din Primăverii, afectat de explozie

S-a găsit proiectant pentru blocul din Primăverii, afectat de explozie

Proiectarea de la blocul de pe strada Primăverii, afectat de explozia de la mijlocul lunii septembrie, va fi gata în câteva zile.

Persoana care va realiza documentația necesară în vederea demarării lucrărilor de consolidare și reparații este profesorul universitar Andrei Szalontay din Iași, coleg cu profesorul Dorel Plătică, cel care a făcut expertiza.

Profesorul Plătică nu a putut face prea repede această proiectare, întrucât este prins în alte proiecte, dar din fericire s-a găsit un specialist care să accepte, acesta apuncându-se deja de treabă, mai ales că se apropie sezonul rece.

"Domnul profesor Szalontay a venit, marți, la Botoșani, a fost la bloc, a stat de vorbă și cu oamenii, i-am dat un exemplar după exertiza domnului profesor Plătică, și în câteva zile vom avea documentația", a spus Constantin Costic, președintele asociației de proprietari.

Din păcate, ziua de miercuri a adus și o veste rea. Gheorghe Foceag, bărbatul de 71 de ani în apartamentul căruia s-a produs explozia, a murit în noaptea de marți spre miercuri, după o lună se spitalizare pe una din secțiile Spitalului Sf. Spiridon din Iași.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Primarul Cătălin Flutur: "Este nedrept să nu avem bani pentru funcţionarea oraşului"

Joi, 14 Decembrie 2017
658

Flutur s-a alăturat demersului Asociaţiilor Municipiilor din România, care au atras atenţia printr-un memoriu asupra impactului devastator pe care îl va aduce această reducere asupra b...

Ample acţiuni anunţate de poliţiştii botoşăneni în tot judeţul!

Joi, 14 Decembrie 2017
729

De asemenea, vor fi organizate acţiuni pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor cu violenţă, a evaziunii fiscale şi a altor fapte care aduc prejudicii patrimoniului public şi privat, prec...

Se pregăteşte SCUMPIREA gigacaloriei plătită de populaţie către Modern Calor! Care este propunerea!

Joi, 14 Decembrie 2017
455

Pe lângă faptul că se va acorda subvenţie doar pentru persoanele vulnerabile care sunt racordate la sistemul centralizat, se pregăteşte majorarea preţului gigacaloriei plătit de populaţie pen...