S-a găsit proiectant pentru blocul din Primăverii, afectat de explozie

S-a găsit proiectant pentru blocul din Primăverii, afectat de explozie

Proiectarea de la blocul de pe strada Primăverii, afectat de explozia de la mijlocul lunii septembrie, va fi gata în câteva zile.

Persoana care va realiza documentația necesară în vederea demarării lucrărilor de consolidare și reparații este profesorul universitar Andrei Szalontay din Iași, coleg cu profesorul Dorel Plătică, cel care a făcut expertiza.

Profesorul Plătică nu a putut face prea repede această proiectare, întrucât este prins în alte proiecte, dar din fericire s-a găsit un specialist care să accepte, acesta apuncându-se deja de treabă, mai ales că se apropie sezonul rece.

"Domnul profesor Szalontay a venit, marți, la Botoșani, a fost la bloc, a stat de vorbă și cu oamenii, i-am dat un exemplar după exertiza domnului profesor Plătică, și în câteva zile vom avea documentația", a spus Constantin Costic, președintele asociației de proprietari.

Din păcate, ziua de miercuri a adus și o veste rea. Gheorghe Foceag, bărbatul de 71 de ani în apartamentul căruia s-a produs explozia, a murit în noaptea de marți spre miercuri, după o lună se spitalizare pe una din secțiile Spitalului Sf. Spiridon din Iași.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Covoare asfaltice pe mai multe drumuri judeţene. Unde se va interveni!

Luni, 5 Februarie 2018
1445

Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri a transmis către Consiliul Judeţean o situaţie cu lucrările de întreţinere şi reparaţii ce vor fi făcute anul acesta pe tronsoanele de dr...

Modificări în grupul PNL din Consiliul Judeţean

Luni, 5 Februarie 2018
732

Doi consilieri judeţeni aleşi pe listele PNL, în urma scrutinului din 2016, renunţă la mandatele din Consiliului Judeţean, locul acestora urmând a fi luat de supleanţi.Unul dintr...

Consilier local, nemulţumit de funcţionarea iluminatului public din Botoşani: "Suntem defazaţi"

Duminică, 4 Februarie 2018
498

Iluminatul public în municipiul Botoşani este o problemă readusă frecvent în discuţie în cadrul sedinţelor de Consiliu Local.  Aşa s-a întâmplat şi la ultima ...