S-a găsit proiectant pentru blocul din Primăverii, afectat de explozie

S-a găsit proiectant pentru blocul din Primăverii, afectat de explozie

Proiectarea de la blocul de pe strada Primăverii, afectat de explozia de la mijlocul lunii septembrie, va fi gata în câteva zile.

Persoana care va realiza documentația necesară în vederea demarării lucrărilor de consolidare și reparații este profesorul universitar Andrei Szalontay din Iași, coleg cu profesorul Dorel Plătică, cel care a făcut expertiza.

Profesorul Plătică nu a putut face prea repede această proiectare, întrucât este prins în alte proiecte, dar din fericire s-a găsit un specialist care să accepte, acesta apuncându-se deja de treabă, mai ales că se apropie sezonul rece.

"Domnul profesor Szalontay a venit, marți, la Botoșani, a fost la bloc, a stat de vorbă și cu oamenii, i-am dat un exemplar după exertiza domnului profesor Plătică, și în câteva zile vom avea documentația", a spus Constantin Costic, președintele asociației de proprietari.

Din păcate, ziua de miercuri a adus și o veste rea. Gheorghe Foceag, bărbatul de 71 de ani în apartamentul căruia s-a produs explozia, a murit în noaptea de marți spre miercuri, după o lună se spitalizare pe una din secțiile Spitalului Sf. Spiridon din Iași.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Naşterile sub apă, ocolite de botoşănence

Miercuri, 18 Octombrie 2017
1967

Botoşănencele nu sunt adeptele naşterilor sub apă şi deşi există această posibilitate la Secţia de Obstetrică şi Ginecologie a Spitalului Judeţean Mavromati nu există cereri.Posibilit...

Municipalitatea vrea să amenajeze un teren sintetic pentru antrenamente

Miercuri, 18 Octombrie 2017
765

Municipalitatea ar avea şanse să obţină finanţare de la Federaţia Română de Fotbal pentru realizarea unei astfel de investiţii dar, deocamdată, nu a fost identificat un teren al primăr...

Regulamentul privind ridicarea şi blocarea maşinilor, în municipiul Botoşani, la un pas de a fi aplicat

Miercuri, 18 Octombrie 2017
458

Dezbaterea publică privind Regulamentul de organizare a circulaţiei rutiere în municipiul Botoşani şi a documentaţiei de delegare a gestiunii către societatea Eltrans, a activităţii de g...