Reactia lui Godina la moartea politistului ucis: Putea fi ministru de Interne un absolvent de Harvard. Ar fi schimbat asta cu ceva?

Politistul Marian Godina sustine ca incidentul din Gara Burdujeni din Suceava, unde un politist a fost injunghiat mortal de un tanar, este "un caz izolat", care nu putea fi prevenit nici daca ministrul de Interne ar fi fost "un absolvent de Harvard" sau politistul ar fi avut salariul mai mare.

Reactia lui Godina la moartea politistului ucis: Putea fi ministru de Interne un absolvent de Harvard. Ar fi schimbat asta cu ceva?

Totusi, Godina considera ca ministrul Carmen Dan ar trebui sa inceapa sa faca "pentru politisti ceva mai mult decat a adresa multumiri" cand isi fac treaba si condoleante cand unul moare.

Marian Godina scrie, pe pagina sa de Facebook, ca mai multi colegi i-au cerut sa posteze "ceva dur" impotriva lui Carmen Dan, in urma cazului inregistrat la Suceava, insa considera ca nu poate "da" in ministrul de Interne, folosindu-se "in mod abject de o tragedie de pe urma careia o familie intreaga sufera".

"Daca doamna Carmen Dan ii e antipatica cuiva, moartea unui politist aflat in timpul serviciului reprezinta un moment prielnic, bazat pe emotia creata, pentru a-i cere acesteia demisia. De obicei fac asta cei interesati mai putin de pierderea unui coleg si mai mult de castigarea unui capital de imagine", sustine Godina.

El mai arata ca ceea ce s-a intamplat in Gara Burdujeni din Suceava este "un caz izolat", care nu are vreo legatura nici cu neregulile din MAI, nici cu faptul ca ministrul de Interne "a fost secretara de scoala generala", nici cu faptul ca politistii nu au salarii mari.

"Acel caz, in care un tampit a omorat un politist din senin, pe la spate, pentru ca asa i-a trecut lui prin cap, nu poate fi pus pe spatele nimanui, nici macar pe cel al ministrului de Interne. Putea fi ministru de Interne un absolvent de Harvard, un ministru extrem de competent. Ar fi schimbat asta cu ceva acea seara?

Am fi putut avea legi ca in America. Ar fi fost altfel deznodamantul? Nici asta nu cred. Daca avea politistul salariul mai mare, nu l-ar fi omorat descreieratul acela? Eu consider ca ce s-a intamplat acolo este un caz izolat, care nu are vreo legatura nici cu neregulile din MAI, nici cu faptul ca avem un ministru care a fost secretara de scoala generala, nici cu faptul ca nu avem salariile foarte mari", scrie Godina.

El a prezentat cateva dintre riscurile la care sunt supusi politistii, adaugand ca oamenii legii si-au asumat acest lucru in momentul in care si-au ales aceasta meserie.

"Se intampla uneori, ca din lipsa de personal, sa lucrez singur in vreun post fix, dar in general lucrez cu inca un coleg. Cu toate astea, sunt momente in care sunt singur, ca doar nu sunt siamez cu colegul meu.

Deci e posibil sa fiu planificat cu inca cinci colegi de serviciu si sa fiu surprins de vreun cretin care are ca tel in viata uciderea unui politist. E posibil sa opresc un sofer care nu poarta centura, iar el sa fie vreun urmarit general care crede ca il opresc pentru a-l duce unde ii e locul, iar cand ma duc la el la geam sa imi traga un glont in cap.

Stiu, suna a film, dar nu e o varianta imposibila. Acestea sunt riscuri pe care ni le-am asumat atunci cand am ales sa devenim politisti, desi puteam opta pentru a deveni cofetari, brutari etc. Cam asa vad eu situatia asta si cam de-asta am ales sa nu "dau" in ministrul de Interne, folosindu-ma in mod abject de o tragedie de pe urma careia o familie intreaga sufera", a mai scris Marian Godina.

De asemenea, el i-a transmis ministrului Carmen Dan ca ar trebui sa inceapa sa faca "pentru politisti ceva mai mult decat a adresa multumiri" cand isi fac treaba si condoleante cand unul moare.

"Iar dumneavoastra, doamna ministru Carmen Dan, desi ati spus ca nu aveti timp sa cititi ce posteaza Godina pe Facebook, sper sa incepeti sa faceti pentru politisti ceva mai mult decat a adresa multumiri cand ne facem treaba si condoleante cand unul dintre noi piere, pentru ca am impresia ca doar asta faceti de cand sunteti ministru.

Raman la parerea ca Statutul Politistului trebuie schimbat, ca avem nevoie de legi care sa ne protejeze mai mult si ca puteti schimba asta. Ca aveti nevoie de timp pentru asta si ca nu puteti face asta peste noapte, asa cum ati declarat, nu o cred, mai ales ca stiu ca ati semnat o OUG chiar peste noapte sau seara. Era chiar o OUG care proteja. Doar ca ii proteja pe infractori, nu pe cei de partea legii", mai afirma politistul brasovean.

Politistul Sorin Vezeteu a fost ucis in Gara Burdujeni din Suceava, joi seara, fiind injunghiat de un tanar de 23 de ani, care i-a aplicat mai multe lovituri de cutit. Agresorul a fost arestat preventiv vineri dupa-amiaza. In timpul audierii, si-a recunoscut fapta, insa a spus ca nu o regreta, relateaza ziare.com.

Premierul Mihai Tudose a anuntat, sambata, ca politistii nu vor mai patrula singuri, precizand ca gradul de periculozitate al acestei meserii este "infiorator".

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
609

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
457

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
2994

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...