"Văduva îndurerată", condamnată pentru contrabandă
BOTOSANI

"Văduva îndurerată", condamnată pentru contrabandă
Toată lumea a fost impresionată de povestea tristă a unei tinere care, provocând un accident rutier, a determinat moartea soţului său.

Lipsa de experienţă la volan şi curajul au făcut ca, la începutul lunii august a anului 2014, Adina P. , care conducea pe ruta Suceava- Botoşani, în dreptul localităţii Dumbrăveni, să încerce o depăşire riscantă, iar maşina să se izbească într-un camion care circula din sens invers. După ce și-a plâns și îngropat soțul, tânăra a mai avut încă două "aventuri" pe şosele, fiind chiar arestată preventiv.

Mai mare a fost şocul la începutul acestui an, atunci când, în urma unei descinderi a procurorilor DIICOT, Adina P. a ajuns iar după gratii, fiind ulterior trimisă în judecată pentru constituire de grup infracţional organizat, alături de alte cinci persoane, grup specializat în contrabanda cu ţigări. "În cauză există suspiciunea rezonabilă că începând cu jumătatea anului 2015 inculpaţii R. Valentin, M. Angela, P. Adina Gabriela şi B. Vasilica au constituit un grup infracţional organizat în scopul săvârşirii infracţiunii de contrabandă cu ţigarete", se arăta în comunicatul DIICOT.

Mai exact, R. Valentin şi M. Angela au fost surprinşi în flagrant pe raza municipiului Focşani în timp ce transportau 2.998 de pachete ţigarete de provenienţă Ucraina care anterior fuseseră preluate de la domiciliile inculpatelor B . Vasilica şi P. Adina Gabriela.

Acum, însă, judecătorii Tribunalului Vrancea au pronunţat şi sentinţele de fond în dosarul constituit de DIICOT. Astfel, Adina P. a fost condamnată, alături de complicii săi, la trei ani de închisoare, cu suspendare, sub supraveghere timp de trei ani, inculpaţii fiind obligaţi să treacă sub monitorizarea Serviciului de Probaţiune Suceava. De asemenea, din pedeapsă a fost redusă perioada arestului preventiv şi a arestului la domiciliu. Sentinţa nu este definitivă, ea fiind deja atacată cu apel de către DIICOT Vrancea.

Pe de altă parte, însă, Adipa P. apare şi într-un alt dosar în care a fost cercetată o rudă. Autoturismul Audi A6 pe care îl folosea ca împuternicită, aflat în proprietatea unui cetăţean bulgar, fusese lăsat în contrapartidă pentru aproape 500 de pachete de ţigări cu care ruda ei fusese prinsă de poliţiştii din Rădăuţi. În schimb, ruda ei nu a reuşit să recupereze ţigările, acestea fiind confiscate.

Despre acest subiect, Ştiri.Botoşani.Ro a mai scris aici:
Tânăra care a provocat un accident în care soţul ei, din Dorohoi, a murit, a fost ARESTATA de procurorii DIICOT! VIDEO 

 

Spune-ne opinia ta