Proiect „Țara lui Andrei” câștigat de Botoșani

Proiect „Țara lui Andrei” câștigat de Botoșani

Se pare că în anul centenarului, botoșănenii au cotropit „Țara lui Andrei”, obținând investiții majore pentru modernizarea sistemului de învățământ autohton.

Educația avansează odată cu tehnologia și la Școala Gimnazială „Elena Rareș” (Școala 8), prin câștigarea unui  proiect în valoare de 40.000 de euro, grant oferit de OMV PETROM. Proiectul „Educate SM@RT, RO-Future: START!”, depus de  prof. Claudia Hârtie, își propune transformarea sălii de clasă convenționale într-un spațiu modern, deschis, amplu, dotat cu ultimele inovații în IT. După modelul sălilor de clasă care abia se conturează în Suedia și Finlanda, „The future classroom”(clasa viitorului) va fi cel mai modern spațiu de învățare din Moldova, poate chiar din țară.

Conceput ca un „laborator viu”, spațiul este împărțit pe zone de învățare, total reconfigurabile ca un joc de puzzle.

Zona de Prezentare, dotată cu tablă interactivă Premium de ultima generație, cu 20 de touch-uri simultane, videoproiector cu proiecție ultra-scurtă, scaune ergonomice.

Zona de Aprofundare, dedicată limbilor străine vine echipată cu un laborator fonetic wireless ultra-performant.

Zona de Investigare pentru studiul științelor, conține microscop interactiv si pachet interactiv de experimente, conectate la tabla multitouch.

Creație prin joc, o zonă vizată de copiii mici și mari. Este dotată cu seturi de cuburi inteligente IMO Learn, ce se folosesc și ca scăunele. Conectate wireless la tabla interactivă, ele răspund in locul elevilor la întrebări afișate pe tablă, doar prin mișcările la care sunt supuse.

Zona de Dezvoltare, destinată studiului individual sau în echipă. Dotată cu bibliotecă virtuală, laptopuri, imprimantă.

Ca orice spațiu modern, clasa va fi prevăzută cu o Zonă de breakout (zonă de relaxare), o parte mochetată a sălii cu pernuțe colorate pe jos.

Această sală de clasă modernă va avea un impact major asupra elevilor noștri, schimbându-le optica pentru învățare, fiind un model pentru transformarea sălilor de clasă tradiționale.