Problemele centrelor de copii din Botosani exista, dar lipsesc cu desavarsire!

Problemele centrelor de copii din Botosani exista, dar lipsesc cu desavarsire!

 Doina Nacu, director executiv al DGASPC  

Nu sunt probleme in centrele pentru copii! Cel putin asta reiese din cele declarate de reprezentantul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului.

Asta desi, cu ceva timp in urma, in presa locala se prezenta situatia grava a lipsei alimentelor destinate copiilor institutionalizati.

Faptul ca magaziile bucatariilor din centrele botosanene sunt goale a fost confirmat atunci si de presedintele Consiliului Judetean, Mihai Tabuleac, care a si acuzat, in urma unui control recent finalizat, ca unii angajati micsoareaza chiar gramajul alimentelor pentru copii.

"Sunt datorii catre furnizori, dar ne-au inteles si ne dau alimente in continuare, nu stiu de unde a iesit ca nu mai este mancare pentru copii. Tot ce au cerut cei de la centre li s-a dat, nu li s-a dat cantitatea pe care au cerut-o, asta am spus intotdeauna, am taiat si am lasat necesarul pentru o luna in speranta ca sunt licitatiile si vom lua alimentele mai ieftine. Deocamdata nu avem nici banii de buzunar pentru copiii institutionalizati, am incercat sa acoperim cheltuielile pentru cazarea si masa studentilor din centrele noastre", a declarat Doina Nacu, director general al DGASPC.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Exercițiu cu forțe și mijloace în teren al pompierilor ISU în municipiile Botoșani, Dorohoi Săveni! (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
127

În același timp, au fost cuprinse de flăcări o stație de transfer deșeuri din municipiul Dorohoi și o vulcanizare din orașul Săveni.Acesta a fost scenariul unui exercițiu cu forțe ...

Acțiune de prevenție a polițiștilor în stațiile CFR Botoșani și Leorda, au discutat și cu călătorii din trenuri! (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
91

În cadrul activităților desfășurate au fost transmise recomadări cu privire la comportamentul pe care trebuie să îl adopte cetățenii pentru a nu deveni victime ale faptelor antisoc...

„Satul meu în cărți și ie”, activitate dintr-un proiect care a reunit școli din județul Botoșani și Republica Moldova (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
265

Școala Gimnazială Nr. 1 Albești, Școala Gimnazială Nr. 1 Sulița și Gimnaziul Step-Soci, raionul Orhei din Republica Moldova au desfășurat o nouă activitate în cadrul proiectului transf...