Probleme pentru milioane de utilizatori Windows dupa cel mai recent update de la Microsoft

Probleme pentru milioane de utilizatori Windows dupa cel mai recent update de la Microsoft
Windows 10 Anniversary Update, primul mare update pentru Windows 10, face inutilizabile milioane de camere web din toata lumea. Ca si cum nu avea destule probleme de imagine pana acum, Microsoft si-a pus in cap milioane de utilizatori ale caror camere web nu mai functioneaza dupa instalarea primului update major la Windows 10.

Problema survine in conditiile in care Microsoft a decis sa renunte la suportul pentru codec-urile H.264 si MJPEG, dar acestea sunt folosite de cele mai multe camere web comercializate in prezent. Ca urmare a acestui lucru, camerele web care le foloseau fie nu vor mai functiona deloc, fie vor suferi de "sindromul imaginii inghetate", arata News.ro.

Nici macar Skype, solutia de videochat a celor de la Microsoft, nu va putea fi folosita cu produsele afectate.

Motivul pentru care Microsoft a luat aceasta decizie neinspirata este ca Windows 10 Anniversary Update aduce acces direct la camera web pentru aplicatii.

Chiar si asa, Microsoft a gresit terminand atat de brusc suportul pentru milioane de camere web. In primul rand, va mai dura pana cand dezvoltatorii isi vor actualiza aplicatiile astfel incat acestea sa acceseze direct camera web. Nici Microsoft nu a actualizat Skype in acest sens.

In al doilea rand, o schimbare care afecteaza un numar atat de mare de utilizatori si producatori nu se face peste noapte.

Aceasta trebuie realizata treptat si nu inainte de a-i pune in tema pe cei afectati.

Dupa ce s-a grabit sa elimine suportul, Microsoft anunta ca va lansa in luna septembrie un update care va rezolva problema codec-ului MJPEG. Legal de al doilea codec afectat, H.264, compania nu a facut niciun anunt.

In lipsa unei rezolvari oficiale, cei afectati de decizia Microsoft au la dispozitie o singura solutie. Utilizatorii care detin suficiente cunostinte tehnice pot modifica registrii de Windows, dupa cum este recomandat si pe Twitter.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

Vineri, 26 Aprilie 2024
355

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

Vineri, 26 Aprilie 2024
627

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

Vineri, 26 Aprilie 2024
180

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...