Printul Harry se afla in Romania, pentru a sarbatori Pastele

Printul Harry se afla in Romania, pentru a sarbatori Pastele
Convins de ceea ce i-a povestit tatal sau, Printul Charles, despre frumusetile Transilvaniei, Harry a decis sa-si petreaca Pastele (Biserica Anglicana sarbatoreste Invierea lui Iisus odata cu catolicii) pe meleagurile romanesti. El a sosit vineri cu o cursa low cost, la Targu Mures, insotit de cativa prieteni si de doua garzi de corp, potrivit Libertatea.

Grupul din care facea parte Harry, care numara 4-5 persoane, inclusiv garzile de corp, a sosit discret in Romania, la bordul unei aeronave Wizz Air, potrivit unor surse din cadrul aeroportului. Imbracat lejer, intr-o geaca maro si purtand o sapca pe cap, cel mai rebel reprezentant al coroanei britanice aproape ca ar fi trecut neobservat daca la coborarea din avion nu ar fi fost condus spre salonul VIP. Pasagerii ar fi vrut sa-l urmeze, dar au fost informati ca ei trebuie sa foloseasca culoarul obisnuit.

Abia atunci au aflat ca au calatorit in aceeasi aeronava cu printul Harry al Marii Britanii. Acesta a stat aproximativ 15 minute in salonul VIP al aeroportului, atat cat au durat formalitatile. Chiar daca vizita nu este una oficiala, la sosirea oricarui reprezentant al unui stat strain se iau masuri de securitate speciale, au mentionat reprezentantii aeroportului. Printul Harry a fost preluat in jurul orei 16.00 de un automobil de teren cu numere de Bucuresti, cel mai probabil apartinand SRI.

Harry si prietenii sai s-au indreptat, conform unor surse, catre domeniul grofului Kalnoky Tibor (cel care administreaza proprietatile lui Charles din Romania) din Miclosoara (Covasna), construit in secolul al XVI-lea in stil renascentist si renovat de catre descendentii familiei Kalnoky, scrie Libertatea.

La fel ca tatal lui, Harry a fost extrem de impresionat de bucatele locului, mancand cu pofta ciorba ardeleneasca de legume asezonata, asa cum e obiceiul zonei, cu un paharel de palinca. De aici a vizitat unele dintre posesiunile tatalui sau, printul Charles, din Romania. Harry si prietenii lui vor parasi, cel mai probabil, azi tara noastra.

Printul Charles (62 de ani), mostenitorul Coroanei Britanice, e fascinat de peisajele salbatice romanesti si ori de cate ori vine la noi in tara isi mai cumpara cate o casuta sau vreun conac, intr-un sat izolat de lume.

Astfel, printul britanic a ajuns sa detina noua proprietati risipite prin Romania. Iata care sunt acestea: casa in satul sibian Viscri cumparata in 2006; conacul Apafi, din localitatea sibiana Malancrav, cumparat in 2002; doua case in satul Valea Zalanului, Covasna; patru case in Maramures, in localitatea Breb, cumparate in 2008, si domeniul de la Saschiz, judetul Mures.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

Vineri, 26 Aprilie 2024
263

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

Vineri, 26 Aprilie 2024
445

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

Vineri, 26 Aprilie 2024
136

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...