Printul Charles spune de ce vine asa des la noi: Voi, prietenii mei romani, faceti special acest loc

Printul Charles spune de ce vine asa des la noi: Voi, prietenii mei romani, faceti special acest loc

Printul Charles a primit, luni, intr-un cadru restrans, titlul de Doctor Honoris Causa al Universitatii Babes-Bolyai din Cluj, in semn de recunoastere fata de contributia acestuia la valorificarea patrimoniului cultural romanesc, dar si a intaririi relatiilor dintre Romania si Regatul Unit.

Intrebat de ce vine atat de des in Romania si ce face ca acest loc sa fie atat de special, Printul Charles a raspuns simplu: "Voi, prietenii mei romani, patrimoniul vostru cultural si natural, traditiile voastre, dar si capacitatea voastra de inovare si schimbare".

Distinctia i-a fost acordata in urma votului din data de 8 mai 2017 al Senatului UBB, in semn de recunoastere a contributiei sale deosebite in domeniul valorificarii patrimoniului cultural romanesc, al promovarii valorilor istorice multiculturale, al cunoasterii mediului spiritual si natural romanesc peste hotare, precum si pentru intarirea cooperarii dintre Regatul Unit si Romania.

"Am fost intrebat adesea ce ma aduce atat de des in Romania, ce anume face ca acest loc sa fie atat de special? Raspunsul e, pentru mine, foarte simplu: voi, prietenii mei romani; patrimoniul vostru cultural si natural, traditiile voastre, dar si capacitatea voastra de inovare si schimbare.

Tot ceea ce reprezentati voi dupa secole intregi de istorie - identitatea voastra si intregul vostru potential. Toata energia pe care o puteti pune in miscare pentru a schimba ceva. Acestea sunt lucrurile care va fac cu adevarat speciali in intreaga lume", a afirmat printul cu ocazia discursului rostit in cadrul ceremoniei.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
615

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
463

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
3003

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...