Principele Nicolae: "Nu pot fi tras la răspundere pe baza unor zvonuri şi nici nu mă pot îndrepta dacă nu ştiu unde greşesc"

Principele Nicolae: "Nu pot fi tras la răspundere pe baza unor zvonuri şi nici nu mă pot îndrepta dacă nu ştiu unde greşesc"
-Înainte sau după decizia de excludere ați stat de vorbă cu Bunicul? Dar mama dvs. a stat de vorbă?

- Până în septembrie 2015, când a fost aniversarea de 90 de ani a bunicii, nu îl mai văzusem pe Rege de aproape un an. Atunci a fost şi ultima dată când mi-am văzut familia. A fost un moment cu o încărcătură emoţională deosebită, am discutat cu bunicul despre viaţă, istorie, maşini, aşa cum făceam noi mereu.Desigur, la un moment dat, a izvorât o discuţie referitoare la ce se întâmplase în august, însă a fost foarte vagă şi succintă. Referitor la mama mea şi la restul familiei regale, în prezent relaţiile sunt foarte reci.

- Ca gazetar prin Istorie, dar și ca analist politic, acord o atenție deosebită Documentelor de importanță istorică. Comunicatul din 10 august 2015 e un astfel de document. Vă rog să mă ajutați să deslușesc acest Document și să-mi spuneți ce se înțelege prin aceste rânduri: "În calitate de Șef al Casei și Familiei Regale ale României, Regele Mihai a luat deciziile de mai sus cu gândul la România timpurilor care vor veni după încheierea domniei și vieții fiicei sale, Margareta, Custodele Coroanei. Majestatea Sa a afirmat că Familia Regală și societatea românească din acele vremuri vor avea nevoie de o cârmuire sub semnul modestiei, bine cumpănită, cu principii morale, respect și mereu cu gândul la ceilalți". Mă înșel eu sau Documentul se referă la excluderea posibilității ca dvs să fiți ur mașul Margaretei la Șefia Casei Regale?

- Într-adevăr, acesta este mesajul care reiese din document. Regele mi-a revocat titlul şi m-a scos din linia de succesiune şi decizia a fost anunţată în acest sens.

Dacă într-adevăr a fost o decizie bazată pe ceva concret, o voi respecta, aşa cum îl respect şi pe Rege, atât din poziţia de fost prinţ al României, dar mai ales ca nepot al său. Mi-am asumat cu demnitate, deşi m-a surprins, înscrisul din documentul respectiv şi am ales să le las românilor posibilitatea de a trage concluzii cunoscându- mă pe mine şi activitatea din cei 3 ani ca principe.

- Potrivit Documentului, "Alteța Sa Regală Principesa Elena, mama lui Nicolae, a primit înștiințarea acestei decizii, printr-o scrisoare personală trimisă de Majestatea Sa Regele".
De ce nu vi s-a adresat dvs Scrisoarea?

- Este una din multele întrebări la care eu însumi nu mi-am putut răspunde.

- Scrisoarea afirmă la un moment dat că "Păstrând aceeași afecțiune nepotului său, Regele Mihai nădăjduiește că Nicolae va găsi, în anii viitori, un fel potrivit de a-și servi idealurile și de a folosi calitățile cu care Dumnezeu l-a înzestrat". Înțeleg că e o nemulțumire față de felul în care vă serviți azi idealurile și vă folosiți calitățile. Observând că Regele nădăjduiește să vă îndreptăţi, permiteți-mi să vă întreb: Dumneavoastră ce lucruri ați înțeles că trebuie să le îndreptați? Și dacă ați înțeles, ați început să vă îndreptăţi?

- Am auzit numeroase zvonuri referitoare la comportamentul meu, zvonuri neînsoţite de fapte concrete. Nu pot fi tras la răspundere pe baza unor zvonuri şi nici nu mă pot îndrepta dacă nu ştiu unde greşesc. Cu toate acestea, m-am străduit mereu să-mi asum titlul şi responsabilităţile care vin odată cu el şi mi-am dorit constant să iniţiez şi să promovez acţiuni benefice pentru România şi în special pentru generaţia mea. Citeste mai departe, pe Evenimentul Zilei...

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

Vineri, 26 Aprilie 2024
272

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

Vineri, 26 Aprilie 2024
475

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

Vineri, 26 Aprilie 2024
140

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...