Asistenți medicali de la Spitalul Mavromati amendați în urma controlului Ministerului Sănătății!

Asistenți medicali de la Spitalul Mavromati amendați în urma controlului Ministerului Sănătății!
Spitalul Județean Mavromati s-a aflat în perioada 10-25 martie sub lupa inspectorilor de la Inspecția de Stat din cadrul Ministerului Sănății. Controlul, dispus de ministrul sănătății, a vizat verificarea condițiilor funcționale, verificarea respectării gestionării deșeurilor medicale și verificarea prevenirii infecțiilor nozocomiale.

Potrivit medicului Ștefan Bercea, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Botoşani, concluziile controlului au fost că la nivelul celei mai mari unități spitalicești din județul Botoșani nu sunt abateri grave în ceea ce privește respectarea ordinelor Ministerului Sănătății.

Totuși, mai mulți asistenți medical de pe secțiile Spitalului Mavromati au fost amendați, după ce s-a descoperit că nu respectă întocmai procedurile privind actul medical.

“S-au dat patru amenzi pe acordarea actului medical, pentru nerespectarea recapișonării acelor, un lucru foarte grav care poate duce la accidente de muncă. Amenzile au fost date asistenților din cadrul secțiilor", a precizat medicul Ștefan Bercea.

Fiecare dintre cei patru asistenți a fost amendat cu câte 500 de lei.

 

Spune-ne opinia ta