Primarul Ovidiu Portariuc: "Stadionul Municipal va deveni un punct de atracţie în oraş"

Primarul Ovidiu Portariuc: "Stadionul Municipal va deveni un punct de atracţie în oraş"
Primarul Ovidiu Portariuc este optimist şi crede că municipiul Botoşani va avea un stadion modern, cum nu mai este altul în România. Edilul a anunţat că vor fi făcute în cel mai scurt timp demersuri la Compania Naţională de Investiţii în vederea obţinerii resurselor financiare necesare pentru reabilitarea şi modernizarea actualei arene sportive.

Marţi, la Primăria Botoşani, în prezenţa celor din Executivul Primăriei, a consilierilor locali, a oficialilor Clubului FC Botoşani, a fost făcută o prezentare a proiectului care se doreşte a fi realizat la Stadionul Municipal, ideile aparţinându-i arhitectului Emil Barbu Popescu.

“Aşa cum am promis şi ne-am ţinut de cuvânt atunci când am modernizat stadionul în prima etapă, aşa cum ne-am ţinut de cuvânt atunci când am realizat nocturna, încălzirea stadionului, aşa cred că e fezabilă această modernizare a stadionului. Am promis-o botoşănenilor, am promis-o echipei şi cred că Botoşaniul merită să aibă un astfel de stadion. Este o problemă de timp, un asemenea obiectiv nu se face de pe o zi pe alta, se face să dureze cel puţin 60-70 de ani şi ca atare trebuie să privim cu atenţie la aceste proiecte, să fie realiste, fezabile, să poată fi susţinute. Cred că e un concept unic cum a gândit domnul profesor realizarea stadionului  din Botoşani, care va deveni un punct de atracţie în oraş şi va reprezenta un model de arhitecură modernă. Aşteptăm să vedem dacă există resurse financiare pentru a fi prinşi în acest an în lista sinteză de investiţii a CNI. Va fi greu de susţinut, după ce avem un spital municipal aprobat în cadrul CNI, cinci săli de sport, dar vom face toate demersurile şi mă voi duce ori de câte ori este nevoie în aşa fel încât să obţinem finanţare şi pentru Stadionul Municipal", a declarat primarul.

În cazul în care nu se va obţine finanţare de la CNI, o altă variantă este prinderea acestui proiect în strategia de dezvoltare a municipiului Botoşani, în perspectiva finanţării prin fonduri europene, doar că va fi mai de durată, dat fiind că abia începând de anul viitor, din primăvară, se pot depune proiecte. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Șpagă de 500.000 de euro pentru angajarea unui botoșănean! Dosar răsunător la DIICOT (Video)

astăzi, 12:19
53

Apar informații din dosarul în care primarul Iașului, Mihai Chirica, este acuzat de autorizarea în condiții ilegale ale unor construcții din municipiul Iași.Un funcționar, martor...

Botoșănean atacat noaptea pe stradă de un tânăr de 20 de ani!

astăzi, 12:02
51

La data de 25 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore, pe numele unui tânăr, de 20 de ani, din municipiul Botoș...

Liberalii și-au depus candidaturile pentru Consiliul Județean Botoșani. Iftime: ”Politica nu este doar vot, este despre cum poți să faci bine oamenilor!” (Foto, Video)

astăzi, 11:33
152

Partidul Național Liberal de la Botoșani a depus astăzi candidaturile pentru președinția Consiliului Județean și pentru funcțiile de consilieri județeni.”Lumea așteaptă schimbarea...