Potopul s-a abătut asupra municipiului Botoșani - FOTO, VIDEO

Potopul s-a abătut asupra municipiului Botoșani - FOTO, VIDEO

A fost potop în municipiul Botoșani în noaptea de duminică spre luni, în numeroase zone din oraș străzile fiind blocate de cantitatea mare de apă căzută într-un timp foarte scurt, în special la Stadion. Canalizările nu au mai făcut față, astfel că mulți șoferi s-au văzut nevoiți să ocolească intersecțiile cu probleme, pentru a nu rămâne blocați în trafic.

Amintim că județul Botoșani s-a aflat în intervalul 23.06.2019, ora 20.30 - 24.06.2019, ora 01.30, sub incidența a cinci Coduri Portocalii de vreme severă. În urma manifestării fenomenelor meteorologice prognozate, pompierii botosaneni au fost solicitați si au intervenit în mai multe situatii de urgență. Astfel, în municipiul Botoșani, au intervenit pentru degajarea a două autoturisme rămase blocate în apă, fiind salvate trei persoane, la evacuarea apei din trei subsoluri și dintr-un apartament. În comuna Mihai Eminescu s-a intervenit pentru evacuarea apei dintr-o gospodărie. În total, au intervenit 28 de pompieri. 

Nu scăpăm de ploi nici luni, județul Botoșani fiind în continuare sub avertizare de vreme rea, până la ora 15.00, întrucât este în vigoare o atenționare COD GALBEN de instabilitate atmosferică temporar accentuată. Astfel, în intervalul menționat vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20...25 l/mp și pe arii restrânse 40...50 l/mp.

De asemenea, până marți noapte, la ora 23.00, ANM a emis o informare meteorologică pentru cea mai mare parte a țării. Vor fi perioade în care se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15...25 l/mp, iar pe arii restrânse 35...40 l/mp. Vremea va fi călduroasă, îndeosebi în sudul și estul țării, unde în orele amiezii disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși ușor pragul critic de 80 de unități.

Hidrologii au mai emis, luni, și avertizări de Cod portocaliu de inundații pentru județele Cluj, Bihor, Hunedoara, Arad, Botoșani și Iași, care este în vigoare până la ora 12.00.




Foto: RADAR BOTOSANI OFICIAL (Control trafic)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Votează destinația anului 2024, Cornișa face parte dintre atracțiile supuse votului. „Să ne mândrim că suntem finaliști!”

astăzi, 09:43
31

Cornișa Aqua Park&Sports a intrat într-o competiție ce are drept scop promovarea turismului. „Votează destinația anului” este una dintre cele mai importante competiții desti...

Tot mai mulți români din Italia se întorc acasă: „S-a scumpit totul, plătim și aerul pe care îl respirăm”

astăzi, 09:27
73

Tendința este reflectată și de datele recente care indică o scădere semnificativă a sumelor de bani trimise în țară de către românii stabiliți în Italia, conform statistici...

Invitație pentru iubitorii de artă: Expoziția „Salon de primăvară – Liviu Șoptelea și prietenii”

astăzi, 08:32
35

Evenimentul este organizat de Societatea Culturală ”Expo-Art” Botoșani și reunește pe simeze lucrări de pictură și tehnică mixtă, creații ale unor artiști botoșăneni din diver...