Pompierii au spart usa unui apartament pentru a salva un botosanean aflat in stare critica dupa o operatie!

Joi dupa-amiaza, la ora 16.20, Eugenia R., din Botosani, a solicitat sprijinul pompierilor pentru a intra in apartamentul fratelui sau, care locuieste pe strada Pictorului, nr. 6, din municipiul Botosani. Femeia era ingrijorata ca Valerian R., care suferise recent o interventie chirurgicala, nu raspundea la telefon si nici la usa.

Un echipaj din cadrul Detasamentului de Pompieri Botosani i-a sarit in ajutor. Pompierii au deblocat usa de acces in apartamentul acestuia cu ajutorul deschizatorului de usi. Proprietarul a fost descoperit pe patul din dormitor in stare critica. Dupa ce i s-a acordat primul ajutor acesta a fost preluat de medicii de pe ambulanta.

"Si Dumitru F., din satul Costesti, comuna Rachiti, a avut nevoie de ajutorul pompierilor dupa ce mai multe peturi si articole de imbracaminte depozitate in cerdacul casei au luat foc, iar flacarile s-au extins la acoperisul casei. Incendiul a fost observat cu jumatate de ora dupa miezul noptii de 23 spre 24 aprilie. Doua echipaje din cadrul Detasamentului de Pompieri Botosani au actionat timp de 20 de minute pentru stingerea incendiului. Prin interventia pompierilor au fost salvate bunuri materiale in valoare de 30.000 de lei. Flacarile au distrus 60 m.p. din acoperisul casei, 300 kg de porumb depozitat in pod, imbracaminte si perturi depozitate in cerdac", a precizat plutonier Dorina Lupu, purtator de cuvant al IJSU Botosani.

Dumitru L., din satul Carasa, comuna Corlateni a fumat in bucataria de vara dupa care a plecat sa doarma. In jurul orei 01.00 a fost trezit vecinii speriati ca incendiul care ii mistuia anexa ameninta sa se extinda la celelalte cladiri din gospodarie.

Sesizati, pompierii Detasamentului Dorohoi s-au deplasat la locul indicat in cel mai scurt timp posibil. Lupta cu flacarile a durat mai putin de jumatate de ora fiind protejate de foc bunuri materiale in valoare de 50.000 de lei.

Pagubele au fost estimate la 5.000 de lei ( 10 m.p. din acoperisul bucatariei de vara, 2 geamuri, 2 paturi, 2 mese, o usa 10 m.p. din tavanul casei, 1 pat, 1 masa si 2 scaune, 1 aparat radio, 1 televizor, imbracaminte si lenjerie).

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Primii fermieri despăgubiți în acest an din cauza secetei și a grindinei. ”Am fost la un fermier din județul Botoșani…”

astăzi, 14:25
32

Echipele din cadrul Clubului Fermierilor Români (CFRO) Broker de Asigurare au un program încărcat în aceste zile în care se fac constatări în câmp acolo unde ferm...

Expoziția „Sacrul în artă” la Muzeul ”Ștefan Luchian” din Ștefănești!

astăzi, 13:29
23

Într-o perioadă cu profunde valențe spirituale, demersul expozițional devine un gest firesc de pioșenie în fața divinității, concretizat prin aducerea în fața publicului a un...

Botoșăneanul care a ucis-o pe Mihaela, trimis în judecată!

astăzi, 12:56
224

Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani a dispus trimiterea în judecată în stare de arest preventiv a lui P.F., în vârstă de 54 de ani, din municipiul Botoşani....