Dragnea: Concursurile de la serviciile deconcentrate au fost "aranjate"!

Dragnea: Concursurile de la serviciile deconcentrate au fost "aranjate"!

 LIVIU DRAGNEA  

Fostul sef al MAI, Liviu Dragnea, a confirmat, vineri, ca mai multi sefi de servicii deconcentrate vor fi demisi si a acuzat ca, pana acum, conrcursurile organizate la aceste servicii "au fost aranjate".

Potrivit lui Dragnea, Guvernul a trimis instiintari potrivit carora mai multi sefi de servicii deconcentrate vor fi demisi. Vicepresedintele PSD spune ca functiile vor fi impartite echitabil in fiecare judet, intre PSD si PD-L.

"Aveam doua variante politice. Varianta ipocrita prin care raman in continuare sefii de servicii deconcentrate functionari publici si noi ne facem ca le respectam dreptul, dar de fapt ii fortam sa-si dea demisia, sau iesim din ipocrizie si facem o legislatie clara, transparenta, conform careia atunci cand vine o noua guvernare isi pune administratia in teritoriu in functie de politicile pe care vrea sa le implementeze", a declarat liderul PSD, vineri, la Realitatea FM.

Sute de directori, din toata tara, de la Garda Financiara, ANAF, inspectori sanitar-veterinari sau scolari din unitatile deconcentrate vor fi demisi pana vineri seara, cand expira termenul de instiintare de catre autoritati, potrivit ordonantei deconcentratelor, adoptata miercuri de Guvern.

Surse guvernamentale au declarat ca au plecat in teritoriu dupa ce au fost anuntati, inca din cursul zilei de joi, de sutele de instiintari de demisie.

In urmatoarele 30 de zile, potrivit acelorasi surse, urmeaza sa fie organizate concursuri pentru ocuparea functiilor care intra in categoriile vizate de ordonanta adoptata de Guvern in sedinta de miercuri.

Este vorba despre functii precum cele de directori sau directori adjuncti din ANAF, Garda Financiara, vami, inspectori sanitar-veterinari sau scolari, de directori de Case ale corpului didactic sau de cultura.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

La un pas de dezastru din cauza unei candele! Recomandările pompierilor botoșăneni (Foto)

astăzi, 21:14
58

Nu lăsați candelele aprinse lângă perdele, haine sau alte obiecte care pot lua foc uşor.Sâmbătă seara, într-o casă din localitatea Zăicești s-a produs un incendiu. Vecin...

Botoșăneanul care se dădea polițist număra ”mita” la vedere și îi garanta proxenetului: ”Procurorul îi șmecher! Clasare!”

astăzi, 18:00
224

Falsul polițist din Botoșani a pretins 23.000 de euro de la un proxenet ca să-i pună o vorbă bună la un așa-zis ”procuror” care ar fi instrumentat dosarul în care era acuzat d...

Campionat național cu 16 medalii obținute de sportivii din Botoșani!

astăzi, 16:43
159

În perioada 19-20 aprilie 2024, sportivii legitimați la secția de Taekwondo WT a Clubului Sportiv Botoșani, precum și cei ai Asociației Brilliant Taekwondo Sporting Club, au participat, &ic...