Ploile revin, de miercuri, în jumătatea nordică a ţării

Ploile revin, de miercuri, în jumătatea nordică a ţării
Luni şi marţi vor fi două zile însorite în majoritatea regiunilor ţării. De miercuri însă, deasupra jumătăţii de nord a ţării noastre va deveni activ un front atmosferic care aduce în nord-vest şi în zona montană nori, averse, descărcări electrice şi scurte intensificări ale vântului

Ziua de luni va fi perfectă din punct de vedere meteorologic. Românii se vor bucura în continuare de soare şi de temperaturi plăcute. Cerul este senin şi doar cu totul izolat, la munte, după-amiază apar câţiva nori de vreme bună, neaducători de precipitaţii.

La nivelul întregii ţări meteorologii prognozează maxime ce se vor încadra între 26 şi 31 de grade, valori de altfel normale pentru această dată.

Marţi încă este timp frumos. Ziua este însorită în toate regiunile şi abia noaptea un front atmosferic pătrunde în  nordul ţării, unde aduce, pe arii restrânse, averse şi descărări electrice, dar vântul nu trece de moderat.

Temperaturile continuă să crească uşor. 27 de grade se înregistrează la Miercurea Ciuc, 31 la Botoşani, Oradea şi Ploieşti. Mai cald este la Arad, Craiova şi Iaşi, 32 de grade, în timp ce la Giurgiu se ating 33.

Miercuri deasupra jumătăţii de nord a ţării noastre este activ un front atmosferic care aduce în nord-vest şi în zona montană nori, averse, descărcări electrice şi scurte intensificări ale vântului. În această parte de ţară temperaturile mai scad. Doar 23 de grade se înregistrează la amiază în Oradea şi 26 la Arad, Cluj şi Botoşani.

În sud şi sud-est însă, vremea rămâne frumoasă şi călduroasă mare parte din zi. Abia în a doua parte a zilei şi noaptea, pe arii restrânse, apar şi fenomenele specifice instabilităţii atmosferice. (RTV)

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Femeie de 62 de ani din Botoșani, găsită fără suflare într-un șanț

astăzi, 13:53
102

O femeie în vârstă de 62 de ani din localitatea Pădureni, județul Botoșani, a fost găsită fără suflare, într-un șanț din sat, luni dimineață. Moartea a survenit pe fondul...

Cea mai sigură carieră este cea militară. Centrul Militar Județean Botoșani caută viitorii ofițeri!

astăzi, 13:43
126

Dacă ești tânăr, aflat într-o clasă terminală, și încă nu ai decis ce anume vei face în viitor, trebuie să știi că în România sunt câteva cariere ca...

ISU Botoșani dă soluțiile pentru evitarea evenimentelor neplăcute cu ocazia sărbătorilor de iarnă

astăzi, 13:20
92

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani a făcut astăzi o serie de recomandări populației datorită apropierii sărbătorilor de iarnă, peri...