Petre Daea: "Romanii se confrunta cu trei mari probleme in ceea ce priveste alimentatia"

Petre Daea: "Romanii se confrunta cu trei mari probleme in ceea ce priveste alimentatia"

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a vorbit despre alimentele din Romania. Astfel, in viziunea ministrului, romanii se confrunta cu trei mari probleme in ceea ce priveste alimentatia:

- importuri masive de legume si fructe din spatiile non-UE pline de pesticide si alte substante periculoase

- diferentele de calitate intre produsele din Est si cele din Vest

- unele produse romanesti aflate pe piata, pline de E-uri, pesticide si alte chimicale

„Rolul meu e de a produce in Romania, in asa fel incat romanul sa fie multumit. Programul acesta de tomate se vede pentru suprafete incalzite. In timpul iernii, nu putem sa asiguram intreaga cantitate si intregul consum. Romania se alimenteaza din patru surse, din sere si solare, care inseamna o perioada care asigura productie incepand din luna aprilie, a doua cale de alimentare cu tomate e campul care nu asigura decat perioada de vara, al treilea este importul pe perioadele extratimpurii si evident, solarele reci. Nu putem in ianuarie, nu putem in februarie, sa asiguram tot consumul”, a spus Ministrul Agriculturii la Antena 3. 

„Oamenii sunt antrenati in campul muncii. Este avantajul de a aduce pe piata produse. Si eu sunt consumator si cer sa se realizeze programul de tomate, programul de carne de proc din rase autohtone. Sunt actiuni concrete si care se vad”, spune Petre Daea.

Petre Daea a vorbit si despre deficitul de carne de porc din tara noastra. „Noi avem ca produse importate carnea de porc. Acest produs este deficitar in Romania si ne-am propus program separat. Am reconsiderat modul de actiune. Importam peste doua milioane de porci”.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
615

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
463

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
3003

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...