Noul Cod Penal ar putea permite ingroparea fatului mort sau avortat!

Noul Cod Penal ar putea permite ingroparea fatului mort sau avortat!
Deputatii care lucreaza la elaborarea noilor coduri sustin ca vor reglementa situatia astfel incat legea sa permita si ingroparea fatului cu varsta sub 24 de saptamani de sarcina, dar si avortul.

Grupari religioase, dar si oameni obisnuiti au solicitat ca fatul mort sau avortat sa poata fi ingropat, respectandu-se demnitatea fiintei umane.

In actuala legislatie, actele necesare inhumarii presupun existenta unei "persoane legale" careia sa i se elibereze certificatul de deces.

Fatul nu este gunoi uman de care te debarasezi in mod igienic!

Conceptia crestina considera trupul omului drept templu al sufletului si deci incinerarea este apreciata drept o "cruzime fata de corp".

Cei mai multi preoti pledeaza in favoarea unei legi care sa apere dreptul la inhumare a copiilor nascuti morti, inclusiv cei ai mamelor care se aflau in primele luni de sarcina.

Aceasta idee este exprimata de preotul Aurel Bogdan Teleanu pe blogul sau. "Traim intr-o societate in care primim, la cerere, un apendice, o masea extrasa sau bucati dintr-un organ genital, dar trupurile copiilor morti inainte de nastere nu pot fi recuperate de parinti spre a fi inhumate, ci sunt incinerate automat ca gunoaie sau reziduuri umane de care te debarasezi in mod igienic", sustine acesta.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Exercițiu cu forțe și mijloace în teren al pompierilor ISU în municipiile Botoșani, Dorohoi Săveni! (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
129

În același timp, au fost cuprinse de flăcări o stație de transfer deșeuri din municipiul Dorohoi și o vulcanizare din orașul Săveni.Acesta a fost scenariul unui exercițiu cu forțe ...

Acțiune de prevenție a polițiștilor în stațiile CFR Botoșani și Leorda, au discutat și cu călătorii din trenuri! (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
92

În cadrul activităților desfășurate au fost transmise recomadări cu privire la comportamentul pe care trebuie să îl adopte cetățenii pentru a nu deveni victime ale faptelor antisoc...

„Satul meu în cărți și ie”, activitate dintr-un proiect care a reunit școli din județul Botoșani și Republica Moldova (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
265

Școala Gimnazială Nr. 1 Albești, Școala Gimnazială Nr. 1 Sulița și Gimnaziul Step-Soci, raionul Orhei din Republica Moldova au desfășurat o nouă activitate în cadrul proiectului transf...