Noi reglementari privind transferul profesorilor!

Noi reglementari privind transferul profesorilor!
Profesorii se vor putea transfera din mediul rural in cel urban daca au obtinut media minim sapte la concursul de titularizare, potrivit unei ordonante de urgenta adoptate miercuri de Executiv.

Conform actului normativ, pretransferarea la cerere si transferarea personalului didactic se realizeaza si din mediul rural in cel urban, daca persoana respectiva a obtinut media minim sapte la concursul de titularizare sau daca avea media minim sapte la repartitia guvernamentala.

Aceeasi regula se aplica si personalului didactic disponibilizat prin restrangere de activitate sau prin desfiintarea unor unitati scolare Pretransferarea la cerere si transferarea personalului didactic disponibilizat prin restrangere de activitate sau prin desfiintarea unor unitati scolare se va realiza si intre nivelurile de invatamant, cu conditia suplimentara a parcurgerii unui program de perfectionare/formare continua in ultimii cinci ani.

Potrivit Guvernului, aceste reglementari au scopul de a fluidiza miscarea personalului didactic din invatamantul preuniversitar. Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, a precizat, in cadrul sedintei de Guvern, ca aceste reglementari vizeaza cadrele didactice care au obtinut titularizarea prin participarea la examenele nationale.

Un alt element de noutate al actului il reprezinta compatibilizarea sistemului de educatie din Romania in ceea ce priveste conditiile de ocupare a posturilor didactice/catedrelor din invatamantul preuniversitar cu sistemele europene de educatie (procesul Bologna).

Pentru invatamantul preuniversitar si, respectiv, primar se introduc functiile de profesor educator si, respectiv, profesor invatator pentru absolventii primului ciclu Bologna.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Botoșăneanul care a ucis-o pe Mihaela, trimis în judecată!

astăzi, 12:56
113

Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani a dispus trimiterea în judecată în stare de arest preventiv a lui P.F., în vârstă de 54 de ani, din municipiul Botoşani....

Vrei să cânți în fanfara Jandarmeriei Române?

astăzi, 12:42
23

Centrul de Instruire pentru Muzici Militare al Ministerului Apărării Naționale a alocat în acest an 3 locuri pentru nevoile Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, cursul de for...

Șpagă de 500.000 de euro pentru angajarea unui botoșănean! Dosar răsunător la DIICOT (Video)

astăzi, 12:19
430

Apar informații din dosarul în care primarul Iașului, Mihai Chirica, este acuzat de autorizarea în condiții ilegale ale unor construcții din municipiul Iași.Un funcționar, martor...