Achizitie in vremuri de criza, pe final de mandat: Sapte Mitsubishi de teren pentru Directia Silvica Botosani

Directia Silvica Botosani a achizitionat in plina criza economica sapte automobile de teren marca Mitsubishi L 200.

Acestea au fost cumparate in luna decembrie a anului trecut, insa, cu toate acestea, afacerea a iesit la iveala abia in primavara acestui an, la citeva saptamini de la schimbarea directorului.

Masinile au ajuns la Botosani chiar in preajma Craciunului, adica la o data la care liberalul Mihai Axinte, cel care a condus unitatea, stia deja ca nu va mai fi director. El sustine insa ca nu a avut o legatura directa cu licitatia.

"A fost o comisie, nu eu ca director, a fost o comisie… A fost directorul economic, responsabilul de la mecanizare, cel de la achizitii publice, deci nu eu in mod direct. Am aprobat doar ceea ce au facut ei", a afirmat Mihai Axinte.

Contractul prevede plata pentru fiecare masina a unei sume de 18.900 de euro. Banii au fost asigurati din fondurile proprii ale unitatii, plus un aport venit de la Regia Nationala a Padurilor.

Culmea, desi criza economica s-a declansat in a doua jumatate a anului, Mihai Axinte sustine ca achizitia s-a efectuat in luna decembrie intrucit pina atunci "n-aveam bani".

Masinile au fost repartizate ocoalelor silvice din judet, una raminind la dispozitia conducerii silvice judetene. Achizitia a avut loc in conditiile in care unitatea detinea deja un autoturism de teren Toyota Rav 4, o Nubira, un Cielo si alte automobile.

(HotNews)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

La un pas de dezastru din cauza unei candele! Recomandările pompierilor botoșăneni (Foto)

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
353

Nu lăsați candelele aprinse lângă perdele, haine sau alte obiecte care pot lua foc uşor.Sâmbătă seara, într-o casă din localitatea Zăicești s-a produs un incendiu. Vecin...

Botoșăneanul care se dădea polițist număra ”mita” la vedere și îi garanta proxenetului: ”Procurorul îi șmecher! Clasare!”

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
375

Falsul polițist din Botoșani a pretins 23.000 de euro de la un proxenet ca să-i pună o vorbă bună la un așa-zis ”procuror” care ar fi instrumentat dosarul în care era acuzat d...

Campionat național cu 16 medalii obținute de sportivii din Botoșani!

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
230

În perioada 19-20 aprilie 2024, sportivii legitimați la secția de Taekwondo WT a Clubului Sportiv Botoșani, precum și cei ai Asociației Brilliant Taekwondo Sporting Club, au participat, &ic...