Nod in papura RMN-ului de la Spitalul Judetean!

Nod in papura RMN-ului de la Spitalul Judetean!
Contre intre consilierii judeteni de la pretul de la care ar urma sa porneasca licitatia pentru inchirierea spatiului din curtea Spitalului Judetean Mavromati, unde va functiona noul aparat RMN!

In proiectul de Hotarare propus de presedintele Consiliului Judetean, pretul a fost de 5 euro/mp, fara TVA. Tariful a starnit nemultumire in randul unora dintre consilierii judeteni, care au spus ca este mult prea mic, in comparatie cu pretul din contractul anterior, cand a mai functionat un astfel de aparat.

"Data trecuta, pretul de inchiriere a terenului a fost de 8 euro pe metrul patrat. Ar trebui ca si acum sa pornim de la aceeasi suma. Ar trebui sa ne gandim sa alocam fonduri de la Consiliul Judetean ca spitalul sa aiba propriul aparat RMN si sa nu mai vina altii din alte judete sa ne faca RMN. Nimeni nu s-a intrebat de unde se iau utilitatile pentru a functiona acest aparat si cine le plateste", a spus Gheorghe Epuras, consilier judetean din partea PNL.

O parere cu totul diferita a avut-o social-democratul Mihai Darie, care a spus ca pretul de pornire al licitatiei ar trebui sa fie chiar mai mic de 5 euro, si ca aparatul RMN, indiferent cui apartine, este mai mult decat binevenit pentru cetatenii judetului, care pana acum erau nevoiti sa isi faca investigatiile in alte judete.

"Ar trebui sa ne gandim chiar la un pret mai mic de 5 euro pe metru patrat, pentru ca la Botosani nu mai exista vreun alt aparat RMN. Chiar nu ia nimeni in calcul lucrul acesta?", a  spus Darie.

In cele din urma, consilierii judeteni au stabilit ca pretul de pornire al licitatiei sa fie de 4 euro pe metrul patrat. Suprafata ce urmeaza a fi inchiriata firmei care detine aparatul RMN este de 42 de metri patrati. Jumatate din chirie o va incasa Spitalul Judetean, iar diferenta va merge la bugetul propriu al judetului.

Conducerea Spitalului Judetean spera ca incepand cu data de 1 aprilie RMN-ul sa devina functional. 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Exercițiu cu forțe și mijloace în teren al pompierilor ISU în municipiile Botoșani, Dorohoi Săveni! (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
109

În același timp, au fost cuprinse de flăcări o stație de transfer deșeuri din municipiul Dorohoi și o vulcanizare din orașul Săveni.Acesta a fost scenariul unui exercițiu cu forțe ...

Acțiune de prevenție a polițiștilor în stațiile CFR Botoșani și Leorda, au discutat și cu călătorii din trenuri! (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
77

În cadrul activităților desfășurate au fost transmise recomadări cu privire la comportamentul pe care trebuie să îl adopte cetățenii pentru a nu deveni victime ale faptelor antisoc...

„Satul meu în cărți și ie”, activitate dintr-un proiect care a reunit școli din județul Botoșani și Republica Moldova (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
241

Școala Gimnazială Nr. 1 Albești, Școala Gimnazială Nr. 1 Sulița și Gimnaziul Step-Soci, raionul Orhei din Republica Moldova au desfășurat o nouă activitate în cadrul proiectului transf...