Botosanenii au intors spatele Guvernului! - FOTO

Botosanenii au intors spatele Guvernului! - FOTO
Botosanenii isi merita soarta, aceasta este concluzia la care au ajuns sindicalistii, avand in vedere numarul mic al celor care au iesit in strada, sa protesteze impotriva Guvernului.

Peste 300 de sindicalisti, afiliati la cele patru mari confederatii sindicale - Cartel Alfa, CNSLR Fratia, BNS si CSDR - au marsaluit luni pe strazile din municipiul Botosani, in semn de protest fata de modificarile aduse Codului Muncii.



Sindicalistii au plecat din fata Casei Sindicatelor, pe traseul strada Marchian - Bulevardul Mihai Eminescu - strada Octav Onicesu - C. Nationala-strada Cuza Voda, cu oprire finala in Piata Revolutiei. Pe intreg parcursul marsului, participantii au scandat lozinci antiguvernamentale si au cerut demisia Guvernului Boc si a presedintelui tarii.



Ajunsi in Piata Revolutiei, sindicalistii au protestat intr-un mod inedit. Acestia s-au intors cu spatele catre Institutia Prefectului, mesajul pe care l-au transmis fiind "La Botosani cetatenii au intors spatele Guvernului, asa cum si guvernantii au intors spatele romanilor".


 
Liderii celor patru confederatii sidicale i-au inmanat o nota de protest subprefectului Silvana Tudorache, urmand ca toate nemultumirile lor sa fie transmise Ministerului Muncii si Ministerului Administratiei si Internelor.



Sindicalistii spun ca proiectul de modificare a Codului al Muncii, in varianta adoptata, luni, de Guvern, este un Cod al sclaviei, care incalca flagrant drepturile angajatilor si cer guvernantilor sa renunte la angajarea raspunderii.

"Deja a fost modificat Codul Muncii, astazi, prin Hotarare de Guvern, dar noi ne facem miscarea sindicala, ne continuam protestele, pentru ca trebuie sa ajunga in Parlament la promulgare. Urmam cursul lor, pe masura ce ei vor inainta, vom inainta si noi cu protestele, vom fi tot mai multi. Se vede ca incapatanarea lor este fara limita, noi ne facem datoria sa ii atentionam si speram ca Parlamentul sa respinga. Urmatorul pas este un miting la Parlament, daca se adopta la Parlament, si la Cotroceni in momentul in care il promulga presedintele", a declarat Stefan Tarca, liderul CNSLR Fratia.

"Incercam orice forma de protest pentru a sensibiliza nu neaparat Guvernul, deja nu mai avem mare incredere in acesta, ci de a sensibiliza lucratorul si cetateanul din Romania pentru a protesta asa cum au protestat toti cetatenii din tarile civilizate, atunci cand s-a incercat sa se atenteze la libertatea si la demnitatea lor, la drepturile castigate in ani de zile. Asteptam o constientizare a opiniei publice care sa se manifeste printr-o prezenta mult mai activa si mult mai numeroasa la mitingul de pe 7 martie din Botosani si la cele din saptamana viitoare din celelalte judete  ale tarii", a spus Marius Orosanu, liderul Cartel Alfa.

La mitingul de luni, liderii de sindicat se asteptau sa participe in jur de 600 de  persoane.

"In Botosani eu am impresia ca majoritatea sunt multumiti atat de Codul Muncii, cat si de conditiile de trai si de viata, ne meritam soarta", a spus Vasile Chiru, liderul BNS.

"S-au adunat colegii nostri sa salute actualul nivel de trai, unul care lasa mult de dorit, multi nu au nici bani de paine. Noi, la invatamant, avem mari probleme. Avem hotarari judecatoresti, avem procese finalizate cu certificate constatatoare si nu se vizeaza statele de personal ale profesorilor. Pana la urma oamenii isi merita soarta, trebuiau sa iasa la greva generala care era preconizata, dar acum, daca vor vedea ca le-a ajuns cutitul la os, probabil ca vor veni ca in Libia", a precizat Maria Tiprigan, liderul SIP.
 
Pe data de 7 martie, in municipiul Botosani va fi organizat un miting de protest in Piata Revolutiei, la care liderii de sindicat spera sa se adune cat mai multi oameni. In timpul protestului de luni, sindicalistii au impartit fluturasi trecatorilor, prin care i-au indemnat sa se alature actiunii de saptamana viitoare.



Marsuri de protest au fost organizate astazi in mai multe judete ale tarii.
 



 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ce frumuseți ascunde "Tărâmul Sfinților" din codrii Botoșanilor!

astăzi, 19:09
136

Judeţul Botoşani devine gazda unui nou concept inedit, dar valoros pentru credincioşii ortodocşi. "Tărâmul Sfinților" este numele sub care se conturează acest periplu fascinant ...

Modelul Dacia care a spulberat orice concurență în Europa!

astăzi, 17:41
222

Pe prima poziție a clasamentului înmatriculărilor de mașini din Europa la finalul primelor trei luni din 2024 se află modelul românesc Dacia Sandero.Dacia Sandero ocupă poziția &...

Valeriu Iftime, nemulțumit după ce Botoșani a remizat cu FC Voluntari: „Am fost mai buni!”

astăzi, 16:43
471

O victorie ar fi fost extrem de importantă pentru Botoșani, având în vedere că ocupă locul 6 în playout, cu 25 de puncte obținute, la o lungime distanță de primul loc care duc...