Nereguli dintr-un club din Botoşani, acoperite de un şef de la Antifraudă! Ce i-a cerut unei subordonate!

Nereguli dintr-un club din Botoşani, acoperite de un şef de la Antifraudă! Ce i-a cerut unei subordonate!
Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției, au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate a unor angajaţi, la data faptei, ai Direcţiei Regionale Antifraudă Suceava, după ce  au fost distruse şi falsificate mai multe documente în baza cărora un club din Botoşani ar fi trebuit amendat şi închis.

Potrivit unui comunicat al procurorilor, au fost trimişi în judecată Ionuţ Daniel Vartic, inspector șef antifraudă la Direcția Regională Antifraudă Fiscală (DRAF) Suceava, la data faptei, pentru săvârșirea infracțiunii de instigare la abuz în serviciu, Corneliu Ciuchea, asociat și administrator al unei societăți comerciale, pentru săvârșirea infracțiunii de instigare la abuz în serviciu, Angela Brânduş, inspector antifraudă la Direcția Regională Antifraudă Fiscală (DRAF) Suceava, la data faptei, pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu, Mihai Gogu, inspector antifraudă la Direcția Regională Antifraudă Fiscală (DRAF) Suceava, la data faptei, pentru săvârșirea infracțiunii de neglijență în serviciu. 

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut că în perioada 1-6 martie 2014, inculpatul Vartic Ionuț Daniel, determinat, cu intenție, de către inculpatul Ciuchea Corneliu, să își îndeplinească în mod defectuos atribuțiile de serviciu, i-a cerut subordonatei sale Brânduș Angela să nu dispună măsurile legale ce se impuneau a fi aplicate cu ocazia unui control efectuat într-un club din Botoșani.

Astfel, inculpata Brânduș Angela a distrus, cu intenție, o notă explicativă și a falsificat procesul verbal de constatare și sancționare a contravențiilor, cu prilejul întocmirii acestuia, prin omisiunea de a insera toate cele patru contravenții existente.

Acest document a fost semnat și de inculpatul Gogu Mihai, fără a lua cunoștință de conținutul acestuia și fără a face verificările necesare în condițiile legii.

Aceste acțiuni au avut ca urmare neaplicarea unor amenzi în cuantum de cel puțin 58.000 lei (ca urmare a existenței a patru contravenții), la care se adăuga măsura complementară a suspendării activității societății pe o perioadă de 3 luni și confiscarea unei sume de 35 lei.

"Precizăm că inculpații Vartic Ionuț Daniel și Ciuchea Corneliu au fost trimiși în judecată la data de 01 aprilie 2015 pentru infracțiuni care au legătură cu îndeplinirea atribuțiilor de serviciu ale primului dintre inculpați", se arată într-un comunicat al DNA.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Suceava. 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

astăzi, 19:43
82

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

astăzi, 19:17
70

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...

PSD-iștii din Botoșani și-au depus candidaturile pentru Primărie și Consiliu Local! Cosmin Andrei: „Mi-au cerut să candidez în continuare” (foto, video)

astăzi, 18:49
158

Cosmin Andrei, primarul în funcție al municipiului Botoșani, și-a depus candidatura pentru Primăria Botoșani. Tot astăzi a fost depusă și lista de candidați pentru consilieri municipali...