MINI FABRICA DE ALCOOL IN GARAJ, descoperita de politistii botosaneni! - VIDEO

MINI FABRICA DE ALCOOL IN GARAJ, descoperita de politistii botosaneni! - VIDEO
Mini fabrica de preparare a bauturilor spirtoase contrafacute, identificata de politistii botosaneni in garajul unei persoane fizice!

Duminica, 16 martie 2009, la ora 18.45, in baza a doua autorizatii de perchezitie emise de instanta de judecata, politistii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul IPJ Botosani au efectuat perchezitii in doua locatii de pe raza satului Podriga, comuna Draguseni, judetul Botosani.

Probele administrate anterior de catre politistii botosaneni au stabilit ca in aceste locatii se prelucreaza si imbuteliaza neautorizat bauturi spirtoase care ulterior sunt comercializate prin intermediul unor baruri din zona Draguseni-Saveni.

Astfel, intr-una dintre locatii, respectiv intr-un garaj din curtea locuintei suspectului P. Maricel-Danut, de 30 de ani, din satul Podriga, comuna Draguseni, a fost identificata cantitatea de 600 litri bauturi spirtoase ambalate in pet-uri a 5 litri, neetichetate, si aproximativ 150 litri vrac intr-un alt recipient.

Totodata, au fost identificate si 240 pet-uri a cate 5 litri nefolosite, alte 110 peturi folosite, capace si resturi de esente, toate destinate activitatii neautorizate de producere a bauturilor alcoolice.

Ca sursa de apa pentru prepararea bauturilor spirtoase era folosita fantana din curtea suspectului, in garaj fiind identificat un furtun racordat prin intermediul unei pompe submersibile. Valoarea de piata a bauturilor si celorlalte bunuri identificate este de aproximativ 9.400 lei, acestea fiind ridicate in vederea continuarii cercetarilor.

Au fost prelevate probe ale bauturilor identificate care urmeaza a fi analizate in vederea stabilirii calitatii precum si daca sunt proprii consumului uman.

Fata de suspect se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunilor de sustragere de la plata obligatiilor fiscale prin nedeclararea sursei impozabile si achizitionarea de alcool etilic de la alti furnizori decat antrepozitarii autorizati.

Continuam cercetarile pentru stabilirea intregii activitati infractionale si a tuturor persoanelor implicate.

Biroul de Presa al Inspectoratului de Politie Judetean Botosani

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Exercițiu cu forțe și mijloace în teren al pompierilor ISU în municipiile Botoșani, Dorohoi Săveni! (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
109

În același timp, au fost cuprinse de flăcări o stație de transfer deșeuri din municipiul Dorohoi și o vulcanizare din orașul Săveni.Acesta a fost scenariul unui exercițiu cu forțe ...

Acțiune de prevenție a polițiștilor în stațiile CFR Botoșani și Leorda, au discutat și cu călătorii din trenuri! (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
77

În cadrul activităților desfășurate au fost transmise recomadări cu privire la comportamentul pe care trebuie să îl adopte cetățenii pentru a nu deveni victime ale faptelor antisoc...

„Satul meu în cărți și ie”, activitate dintr-un proiect care a reunit școli din județul Botoșani și Republica Moldova (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
241

Școala Gimnazială Nr. 1 Albești, Școala Gimnazială Nr. 1 Sulița și Gimnaziul Step-Soci, raionul Orhei din Republica Moldova au desfășurat o nouă activitate în cadrul proiectului transf...