Miliardarul David Rockefeller a murit la 101 ani

Miliardarul David Rockefeller a murit la 101 ani

Fostul bancher David Rockefeller, cel mai vârstnic miliardar din lume, potrivit Forbes Magazine, și nepot al celebrului magnat John D. Rockefeller (1839 - 1937), a murit luni la vârta de 101 ani, relatează Reuters.

Bunicul său a fost legendarul magnat al petrolului John D. Rockefeller, iar mama sa, Abby, a fost o proeminentă patroană a artelor și cofondatoare a muzeului MoMa.

Locul nașterii sale din mijlocul cartierului Manhattan, unde familia sa deținea cea mai mare reședință privată din New York, a devenit mai târziu Muzeul de Artă Modernă (MoMA).

Cei cinci frați ai lui David Rockefeller au murit cu zeci de ani în urmă iar în 2014 și-a incinerat unul dintre copii, decedat într-un accident de avion.

Forbes estimează averea lui Rockefeller la 3,2 miliarde de dolari — fiind 'abia' al 603-lea miliardar al lumii în topul averilor, dar suficient de bogat pentru a deține mai multe proprietăți și o mare colecție privată de artă.

Absolvent de Harvard, el obișnuia să doneze în fiecare an milioane de dolari.

El a mărturisit într-un interviu acordat revistei Forbes că a avut o viață minunată și că este convins că lucrurile materiale pot contribui la o viață plăcută dar, în mod fundamental, dacă nu ai prieteni buni și rude care contează pentru tine, viața va fi într-adevar goală și tristă, iar lucrurile materiale încetează să mai fie importante. Digi24.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
615

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
463

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
3003

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...