Medicul de familie Bistriceanu ar fi trebuit sa se adreseze Comisiei de arbitraj a CNS, spune Carmen Nicolau!

Medicul de familie Bistriceanu ar fi trebuit sa se adreseze Comisiei de arbitraj a CNS, spune Carmen Nicolau!

Carmen Nicolau, presedinte interimar al CAS Botosani

Reprezentantii Casei Judetene a Asigurarilor de Sanatate ii recunosc medicului Sophica Bistriceanu dreptul de a contesta o decizie a CJAS, insa sunt de parere ca medicul sanctionat luna trecuta nu s-a adresat cui trebuie.

"Este dreptul fiecarui furnizor de servicii medicale sa conteste hotararea pe care o ia Casa de Asigurari. Daca doamna doctor a considerat ca trebuie sa conteste acest act, a facut-o. Din cate am inteles, din prima instanta nu i s-a aprobat cererea, trecand la instanta de fond. Normal ar fi fost insa ca doamna doctor sa se adreseze Comisiei de arbitraj a Casei Nationale de Sanatate", a declarat Carmen Nicolau, presedinte interimar al CAS Botosani.

Daca medicul de familie nu va avea castig de cauza in instanta, atunci nu va avea de ales decat activitatea in regim privat. Abia dupa sase luni va putea din nou intra in contract cu Casa de Sanatate.

Reamintim ca medicul de familie Sophica Bistriceanu, din Botosani, a contestat in instanta decizia Casei de Asigurari de Sanatate Botosani, pentru faptul ca institutia care finanteaza sistemul sanitar botosanean i-a reziliat medicului contractul de furnizare de servicii medicale, pe motiv ca acesta nu a respectat clauzele contractuale si ca interesele pacientilor au fost afectate grav.

Decizia de reziliere a contractului, aplicata de CJAS este prima din acest an.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

Vineri, 26 Aprilie 2024
317

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

Vineri, 26 Aprilie 2024
541

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

Vineri, 26 Aprilie 2024
161

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...