Meciul candidatilor: nu au dat-o in bara, dar nici nu au inscris!

Meciul candidatilor: nu au dat-o in bara, dar nici nu au inscris!

 Meci demonstrativ la Teatrul Mihai Eminescu!  

Sambata, incepand cu ora 10.00, Sala de marmura a Teatrului Mihai Eminescu a gazduit prima dezbatere publica din aceasta campanie electorala. Si, nu-i asa, ce loc mai potrivit pentru o intalnire a politicienilor, decat un teatru!

Daca ce s-a intamplat acolo se va dovedi a fi o comedie sau, dimpotriva, o drama, vom vedea abia peste o saptamana. Deocamdata, am putea spune ca a fost un film alb-negru, menit sa ilustreze o istorie a politicii si a politicianismului anilor 2008 la Botosani.

S-au prezentat la intalnire candidatii la Senat pentru Colegiul Botosani din partea PNL, PD-L, PSD+PC, PNG si PRM.

Pentru ca Live.Botosani a transmis in direct evenimentul, inregistrarea putand fi accesata la adresa www.live.botosani.ro, in sectiunea "Evenimente inregistrate", in materialul de fata vom puncta doar fazele importante dintr-un meci disputat cu botosanenii in tribuna, chiar daca de fata au fost doar galeriile venite sa isi sustina candidatii. Rolul spectatorilor pasivi de astazi, alegatorii, va fi unul extrem de important duminica viitoare, la urne.

Dan Humelnicu, PD-L: Inarmat cu promisiuni de strategii anticriza, masuri de protectie sociala, salarii decente pentru tineri, scaderea costurilor pe cap de parlamentar, rezolvarea conflictelor intre Guvern si presedinte (n.r. presedintele pedelist Traian Basescu) si multe altele. Nu venim cu persoane interesate doar pentru un post caldut in Parlament. Suntem gata de treaba, a mai spus Humelnicu.

Liberalul Gabriel Oprisanu: Galerie numeroasa, chiar zgomotoasa. S-a prezentat si a prezentat inca o data conceptul de Sanatate, Botosani! A facut referire la insanatosirea clasei politice, legea pentru protectia pacientului, intentia sa de a pune umarul la infiintarea unui organism independent care sa asigure si cadrele medicale, fiindca nu doar pacientii se confrunta cu probleme. Atragerea fondurilor europene, infiintarea unui serviciu de curierat medical pentru bolnavii cronici cu plata de la bugetul de stat, liberalizarea profesiei de medic. Cam atat, pentru ca s-a terminat timpul alocat.

Conservatorul Viorel Pana - bun orator, si-a folosit eficient timpul. Botosaniul e un judet izolat, a spus conservatorul, chiar daca toti stim asta de mult, a oferit cateva solutii, dupa care a atins probleme despre turism si agricultura.

Florin Egner, fost pesedist, fost primar, in prezent consilier local penegist: L-a laudat pe Catalin Flutur. Adica, ce frumos a facut Flutur ceea ce el doar a promis ani de zile! Si pentru ca se pricepe, a mai facut cateva promisiuni: zona metropolitana, un parc industrial, un campus universitar.

Peremistul Pamfil Rotaru: Tenace, dar fara program concret. A urmat partea a doua, a duelurilor dintre candidati!

 

Oprisanu catre Humelnicu: Ati absolvit o facultate particulara la inceputul anilor 90, ati obtinut dupa mai multe tentative licenta. In administratia locala nu ati excelat cu nimic, cel putin eu nu cunosc sa fi avut vreo initiativa de exceptie. Vreau sa va rog sa-mi raspundeti concret cateva cazuri importante pe care dumneavoastra, in calitate de reprezentant al Justitiei, le-ati dus la bun sfarsit in Botosani

Humelnicu catre Oprisanu: Personal nu mai stiu cat mai stiti din medicina. Referitor la diplome nu ati fost informat corect. Ca si avocat, dau doar un singur exemplu. Am salvat 450 locuri de munca la Stipo fiindca am scos de doua ori firma aia din faliment. Eu, personal!

Gabriel Oprisanu: Cat am fost medic la Spitalul din Saveni si Spitalul Judetean Botosani, am acordat 28 consultatii pe zi!

Sa fiti sanatos!, i-a urat Humelnicu.

Sunt!, i-a raspuns Oprisanu.

Viorel Pana catre Florin Egner: Are PNG structurile necesare pentru a accede in Parlamentul Romaniei?

Egner catre Pana: PNG a fost la mai putin de o jumatate de zecime de procent pentru a fi partid europarlamentar si in alegerile locale am fost aproape de pragul de 5%. Cred ca PNG va face o figura frumoasa in Parlamentul Romaniei

Oprisanu catre Pana: Cu ce program ati reusit sa convingeti 1.000 de oameni sa va voteze ca presedinte al CJ Constanta?

Pana catre Oprisanu: Candidatura la CJ Constanta, pe care nu o regret si nici nu pot sa spun decat ca am participat, a venit prea tarziu, intr-o zona a administratiei publice locale pe care trebuie sa recunosc ca eu nu o stapanesc. Activitatea mea profesionala si cea politica m-au indreptat tot timpul catre o zona a Parlamentului. Cred ca m-am intors acolo unde imi este locul, la cel de candidat la Parlamentul Romaniei. Nu fiecare dintre noi poate avea si veleitati de primar si de presedinte de Consiliu Judetean si de senator.

 

Dupa alte intrebari si raspunsuri la mustata, putem spune ca partida de astazi a fost una mai mult demonstrativa, ceea ce explica si absenta faulturilor, dar si a marcajelor serioase in poarta adversarilor.

Chiar daca nu putem spune ca au dat-o chiar in bara, le dorim tuturor candidatilor noroc in alegeri, iar alegatorilor sa fie atenti la ce cartonase aplica la vot!

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

Vineri, 26 Aprilie 2024
277

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

Vineri, 26 Aprilie 2024
476

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

Vineri, 26 Aprilie 2024
143

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...