Arestul la domiciliu, printre prevederile noului cod penal

Arestul la domiciliu, printre prevederile noului cod penal
Aceasta masura ar putea fi adoptata din 2010 in Romania si prevede ca inculpatii nu vor putea parasi propria locuinta, ei fiind monitorizati cu ajutorul unei bratari dotate cu sistem GPS. In rest, persoanele arestate pot face orice fel de activitate, anunta RTV.

Alte modificari din Codul Penal prevad ca limita de varsta de la care minorii raspund pentru faptele comise sa coboare de la 14 la 13 ani. Incestul devine infractiune si orice parinte care nu isi lasa copiii la scoala risca inchisoare. De asemenea, un inculpat care-si recunoaste vina va face mai putini ani de inchisoare.

Mai mult, noul proiect de cod civil prevede ca mariajele se vor putea desface la starea civila, iar logodnicii ar putea avea aceleasi drepturi ca si persoanele casatorite.

In cazul in care noile proiecte vor fi aprobate, apelurile vor fi judecate doar de catre curtile de apel, iar recursurile de catre instanta suprema.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

PS Ignatie, la hramul Mănăstirii Coșula: ”Omul mândru nu reușește niciodată să se stăpânească pe sine însuși, în schimb vrea să-i domine pe alții”

astăzi, 08:16
19

De sărbătoarea Sfântului Ierarh Nicolae, miercuri, 6 decembrie 2023, Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, a săvârșit, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitulu...

Vlad Miron, fratele Alexandrei Ivanov, după concedierea doctoriței: ”Vreau să i se retragă dreptul de a mai practica medicina!”

astăzi, 07:51
239

Alexandra, mama a trei copii, a fost lăsată să se chinuiască timp de şapte ore pe patul de spital. Cu dureri insuportabile și sângerări, femeia a cerut de mai multe ori ca un medic să o ...

Comuna sărăciei lucii renaște. Cum și-au reparat cetățenii singuri școala: „Ne era și teamă să nu se înece copiii la bude!”

astăzi, 07:13
194

Comuna Dimăcheni, din județul Botoșani, este formată din trei sate cu doar 1.300 de suflete. Pe teritoriul comunei nu-și avea sediul niciun agent economic iar localnicii trăiau doar din agricult...