Magazinele second hand, luate la puricat de inspectorii OJPC

Magazinele second hand, luate la puricat de inspectorii OJPC
Saptamana acesta, inspectorii Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorilor au dat o raita prin magazinele ce comercializeaza imbracaminte si incaltaminte la mana a doua.

Din cei 10 operatori verificati, nici unul nu a fost gasit in regula. Astfel ca inspectorii au aplicat amenzi in valoare de 33.000 de lei.

Principalele abateri constatate de inspectori au fost lipsa etichetelor, a traducerilor si a instructiunilor de utilizare. Comercianti s-au ales cu amenda iar unul cu avertisment.

Un alt punct vizat de inspectorii OJPC a fost certificatul de dezinfectie si dezinsectie a produselor. Potrivit inspectorului sef al OJPC Botosani, toti cei controlati detineau acest certificat.

Il detineau pentru ca altfel nu aveau cum sa treaca la vama aceste produse. Am controlat 4 operatori economici din Dorohoi si 6 din Botosani. Controalele vor continua si in perioada urmatoare , a precizat Mihai Turcanu.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Exercițiu cu forțe și mijloace în teren al pompierilor ISU în municipiile Botoșani, Dorohoi Săveni! (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
134

În același timp, au fost cuprinse de flăcări o stație de transfer deșeuri din municipiul Dorohoi și o vulcanizare din orașul Săveni.Acesta a fost scenariul unui exercițiu cu forțe ...

Acțiune de prevenție a polițiștilor în stațiile CFR Botoșani și Leorda, au discutat și cu călătorii din trenuri! (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
101

În cadrul activităților desfășurate au fost transmise recomadări cu privire la comportamentul pe care trebuie să îl adopte cetățenii pentru a nu deveni victime ale faptelor antisoc...

„Satul meu în cărți și ie”, activitate dintr-un proiect care a reunit școli din județul Botoșani și Republica Moldova (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
274

Școala Gimnazială Nr. 1 Albești, Școala Gimnazială Nr. 1 Sulița și Gimnaziul Step-Soci, raionul Orhei din Republica Moldova au desfășurat o nouă activitate în cadrul proiectului transf...