MAE solicita informatii despre romanii din zonele afectate de cutremur. Numarul de telefon: 0039 345 230 24 89

MAE solicita informatii despre romanii din zonele afectate de cutremur. Numarul de telefon: 0039 345 230 24 89

   Mediafax

Ministerul Afacerilor Externe informeaza ca autoritatile italiene au confirmat decesul membrilor unei familii de romani, intre care si un minor. Numarul romanilor, victime ale cutremurului din Italia, se ridica pana in prezent la patru.

Bilantul cutremurului nu este inca definitiv, numarul victimelor scoase de sub daramaturi fiind in crestere, anunta MAE intr-un comunicat. In cursul diminetii, au solicitat sprijinul ambasadei noua cetateni romani plecati din zona afectata de seism.

Consulul a eliberat titluri de calatorie necesare intoarcerii in tara pentru opt dintre acestia, o persoana avand asupra sa cartea de identitate.

In cursul zilei de marti, trei diplomati din cadrul Ambasadei Romaniei la Roma se deplaseaza in zonele afectate pentru a acorda asistenta necesara cetatenilor romani. MAE solicita romanilor care se afla sau cunosc conationali in situatii de risc din cauza acestui seism, sa contacteze misiunile Romaniei in Italia.

Numarul de urgenta al Ambasadei este 0039 345 230 24 89

Iata si informatiile din presa italiana:

- Mediaset arata imagini cu corpul unui barbat scos de sub darimaturi si sustine ca este un roman, mort impreuna cu cei doi copii, in satul Onna (marti, ora 10.45)

- Agentia Adnkronos sustine ca trei romani - tata, mama si fiul lor - au murit in cutremurul care a devastat centrul Peninsulei. Cei trei au fost scosi de sub ruinele din localitatea San Demetrio (luni noaptea, la ora 11.30)

Ministerul Afacerilor Externe confirma decesul unei romance in Italia.

Potrivit MAE, bilantul este provizoriu. Maria Artene, secretar 1 la Ambasada Romaniei la Roma, a declarat pentru HotNews.ro ca romanca moarta in urma cutremurului locuia in orasul Aquila

Potrivit unor surse HotNews.ro aflate la fata locului, romanca ar fi originara din Targu Jiu.

Comunitatea romaneasca e cea mai numeroasa in zona, cu 919 cetateni cu resedinta in orasul Aquila si satele limitrofe, de la Onna la Paganica, adica epicentrul cutremurului.

 Celelalte comunitati importante de imigranti sint albanezii - 422, si macedonenii - 390.

HotNews

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Care este echipa care a vrut să îl ”fure” pe Andone și cum a răspuns antrenorul de la Botoșani!

astăzi, 07:48
52

Bogdan Andone e aproape să reușească o minune la FC Botoșani, formație pe care a preluat-o în iarnă, cu 12 puncte după 21 de etape.“Mi-a zis că mă salvează în decembrie...

După 20 de ani, coșmarul unui infirm obligat să cerșească și în Botoșani s-a terminat! (Video)

astăzi, 07:25
108

Un individ cu dublă cetățenie, română și moldovenească, este suspectat că a forțat o persoană vulnerabilă, cu infirmități grave, să cerșească timp de mai mulți ani.A fost pla...

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sf. Sfinţit Mc. Vasilevs, Episcopul Amasiei; Sf. Glafira; Sf. Mc. Chiril, Chindeu şi Tasie din Axiopolis (Cernavodă)

astăzi, 06:58
18

În vremea prigoanelor venite asupra creştinilor la sfârşitul secolului al 3-lea şi începutul celui de-al 4-lea, în cetatea Axiopolis din Dobrogea (numită astăzi Cernavodă...