Invatamantul nu trebuie sa fie ajutor social, spune sefa ISJ Botosani!

Invatamantul nu trebuie sa fie ajutor social, spune sefa ISJ Botosani!
Situatia profesoarei de biologie care a ramas fara catedra dupa ce a predat mai multi ani la Penitenciar si la Scoala 6 este doar un caz nefericit, ca multe altele! Asta reiese din precizarile aduse joi de inspectorul general Ada Macovei, care a tinut sa mentioneze si faptul ca Mirela Andrici nu putea solicita continuitate atata timp cat nu a dispus de o catedra la Penitenciar.

"Daca nu are catedra la Penitenciar cum poate vorbi doamna Andrici despre continuitate? Sunt foarte multe cazuri de cadre didactice care au obtinut la testarea de anul acesta note foarte mari si nu au reusit sa prinda un post", a declarat joi Ada Macovei, sefa invatamantului botosanean, adaugand, cu privire la acuzatiile aduse de catre Mirela Andrici, ca "cine a sfatuit-o a sfatuit-o rau".

Reamintim ca profesoara Mirela Andrici a acuzat, miercuri, ca a ramas fara ore din cauza ca ar fi membra PNL, sustinand chiar ca nu s-a tinut cont de note, grade sau evaluari, locul sau fiind luat de doi profesori pensionari.

"Mi s-a spus clar: nu vreau sa-ti dau ore! Orele de la Penitenciar le-a dat la doi pensionari, ca asa vrea Ada Macovei. Am vrut continuitate la Penitenciar, nu s-a tinut cont de nimic, nici macar de medie", se plangea miercuri Mirela Andrici.

Nici macar faptul ca profesoara a trecut si pe la comisia paritara nu este relevant, spune Ada Macovei.

"Comisia paritara e acoperirea legala a sindicatelor, nu a mea. In comisia paritara am incercat sa reduc numarul cadrelor didactice care isi iau postul in detrimentul celor cu note foarte mari doar din simplul motiv ca cei cu note mari nu au probleme de sanatate, sociale sau nu au multi copii. Nu mi se pare corect. Problema trebuie rezolvata altfel, pentru ca invatamantul nu trebuie sa fie ajutor social", conchide Ada Macovei.  

Mai mult, tot miercuri, Gheorghe Sorescu, purtator de cuvant al PNL Botosani, a adus acuzatii si mai grave, mentionand ca detasarile din invatamant au substrat politic si ca Ada Macovei ar fi recurs la santaj.

"Am constatat ca incadrarile la ISJ se fac pe criterii politice. Daca nu esti portocaliu, nu esti primit! Directorilor de scoala care au ocupat aceasta functie 20 de ani li s-a spus foarte clar, punandu-le intr-o mana o adeziune la PD-L si in alta mana demisia de director, ca trebuie sa aleaga", preciza Gheorghe Sorescu, purtator de cuvant al PNL Botosani.

Reactia Adei Macovei la acuzatiile lui Sorescu a fost scurta, infirmand cele spuse de liberalul botosanean.

"Nu cred ca am vreo adeziune la mine, macar sa vedeti cum arata. Nu cred ca este cazul sa faca domnul Sorescu afirmatii despre sistemul de invatamant", a conchis Ada Macovei.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Exercițiu cu forțe și mijloace în teren al pompierilor ISU în municipiile Botoșani, Dorohoi Săveni! (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
133

În același timp, au fost cuprinse de flăcări o stație de transfer deșeuri din municipiul Dorohoi și o vulcanizare din orașul Săveni.Acesta a fost scenariul unui exercițiu cu forțe ...

Acțiune de prevenție a polițiștilor în stațiile CFR Botoșani și Leorda, au discutat și cu călătorii din trenuri! (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
101

În cadrul activităților desfășurate au fost transmise recomadări cu privire la comportamentul pe care trebuie să îl adopte cetățenii pentru a nu deveni victime ale faptelor antisoc...

„Satul meu în cărți și ie”, activitate dintr-un proiect care a reunit școli din județul Botoșani și Republica Moldova (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
273

Școala Gimnazială Nr. 1 Albești, Școala Gimnazială Nr. 1 Sulița și Gimnaziul Step-Soci, raionul Orhei din Republica Moldova au desfășurat o nouă activitate în cadrul proiectului transf...