Dosarul "Sex la Permise": Uite fata, nu e fata!

Dosarul "Sex la Permise": Uite fata, nu e fata!
Minora din dosarul "Sex la Permise" pare sa urmeze un scenariu ingenios, menit sa impiedice la nesfarsit solutionarea unui dosar devenit deja celebru.

Scandalul a pornit in urma cu aproape doi ani, in toamna anului 2007, cand o informatie legata de aniversarea unei zile de nastere la Serviciul Permise a scos la iveala faptul ca minora de 15 ani, la acea vreme, provenita dintr-un centru de plasament, a fost invitata la petrecere.

Mai mult, din primele declaratii ale fetei, rezulta ca nu era singura in aceasta situatie si ca genul de petreceri in institutii cu tinere din centre era o practica obisnuita. Minora si-a retras apoi declaratiile, spunand doar ca nu isi aminteste nimic din ce s-a petrecut la petrecere.

In urma cu doua luni si jumatate, dupa o internare la Spitalul municipal Dorohoi, autoritatile au fost instiintate ca minora a disparut, dupa externare ea neintorcandu-se in centrul de plasament din Dorohoi.

Povestea capata conotatii majore, avand in vedere ca, minora fiind, externarea fetei ar fi trebuit sa fie adusa la cunostinta centrului, fapt care nu s-a intamplat. Dupa mai bine de doua luni, la inceputul acestei saptamani, DGASPC Botosani a primit informatia ca fata a fost gasita in Bucuresti si ca se afla intr-un centru din Capitala.

Ieri, reprezentantii DGASPC au pornit spre Bucuresti pentru a prelua minora, insa, surpriza!, au fost nevoiti sa se intoarca din drum, fiind informati ca fata a disparut din nou.

"Nu am reusit sa o aducem la Botosani. Ieri am trimis la Bucuresti o masina, sa o recuperam de acolo. In timp ce masina era pe drum, am fost sunati de cei de la DGASPC Bucuresti ca fata a fugit din nou si este iar cautata. Daca reusim sa o recuperam, o internam din nou in centru, cu masuri restrictive pentru o perioada", a mentionat Liviu Radasanu, directorul DGASPC Botosani.

Precizam ca dosarul "Sex la Permise" a fost redeschis in urma cu ceva timp, chiar daca politistii au dat initial recomandarea de neincepere a urmaririi peale.

Astfel, minora de 17 ani este in continuare martor in acest dosar, declaratiile ei putand fi lamuritoare pentru ce s-a petrecut in urma cu doi ani in sediul Serviciului Permise.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Calendar ortodox: În a doua zi de Paște sărbătorim Învierea Domnului și îl cinstim pe Sfântul și dreptul Iov

astăzi, 09:31
5

Sfântul și dreptul Iov, sărbătorit în acest an în a doua zi de Paște, a trăit în Avsitida, între Arabia și Idumeea. Tatăl său era Zaret, iar mama lui era Vosora....

Adăpost cu 28 de animale cuprins de flăcări într-o localitate din Botoșani!

astăzi, 08:58
76

Proprietarul a fost cel care a anunțat incendiul. Când a văzut flăcările, întreaga construcție de aproximativ 120 de metri pătrați ardea.La caz s-au deplasat pompierii din cadru...

Ce frumuseți ascunde "Tărâmul Sfinților" din codrii Botoșanilor!

Duminică, 5 Mai 2024
489

Judeţul Botoşani devine gazda unui nou concept inedit, dar valoros pentru credincioşii ortodocşi. "Tărâmul Sfinților" este numele sub care se conturează acest periplu fascinant ...