INS: O treime dintre șoselele României sunt neasfaltate

Informația cu adevărat surprinzătoare este procentajul drumurilor pietruite și de pământ din România, care au o pondere mai mare decât ar fi cazul într-un stat dezvoltat.

INS: O treime dintre șoselele României sunt neasfaltate

   Sursa foto: captură ecran YouTube/Presa Bună

Institutul Național de Statistică a publicat o serie de date referitoare la rețeaua de drumuri publice a României. Cifrele arată că, la finalul anului 2018, o treime dintre șoselele țării noastre sunt neasfaltate.

Potrivit datelor colectate de Institutul Național de Statistică (INS), la finalul anului trecut, rețeaua de drumuri publice a României însuma 86.234 km. Din acest total, 17.740 km (20,6%) sunt drumuri naționale, 35.085 km (40,07%) sunt drumuri județene, iar 33.409 km (38,7%) sunt drumuri comunale.

Informația cu adevărat surprinzătoare este procentajul drumurilor pietruite și de pământ din România, care au o pondere mai mare decât ar fi cazul într-un stat dezvoltat.

Din comunicatul emis de INS reiese că aproximativ o treime dintre șoselele țării noastre sunt neasfaltate: „Din punctul de vedere al tipului de acoperământ, structura reţelei de drumuri publice înregistra: 36.689 km (42,5%) drumuri modernizate (în proporţie de 92,4% drumuri modernizate cu îmbrăcăminţi asfaltice de tip greu şi mijlociu), 21.298 km (24,7%) drumuri cu îmbrăcăminţi uşoare rutiere şi 28.247 km (32,8%) drumuri pietruite şi de pământ'.

Altă problemă majoră a infrastructurii rutiere vizează starea tehnică. Potrivit INS, 38,4% din lungimea drumurilor modernizate şi 46,6% din lungimea celor cu îmbrăcăminţi uşoare au durata de serviciu depăşită.

Pentru a evita circulația pe astfel de drumuri, recomandăm să consultați harta interactivă a calității drumurilor din România, înainte să vă urcați la volan. Aceasta a fost realizată de Asociația Pro Infrastructură și este actualizată zilnic.

Sursa: INS, via newsweek.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

astăzi, 20:13
114

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

astăzi, 19:43
202

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

astăzi, 19:17
95

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...