Hoții dau iama în cauciucurile de iarnă. Ai putea fi următoarea victimă!

Hoții dau iama în cauciucurile de iarnă. Ai putea fi următoarea victimă!
De la începutul lunii noiembrie, când a devenit obligatorie echiparea maşinilor cu anvelope de iarnă, hoţii au lăsat pe butuci zeci de maşini. Fură roţile, apoi le vând chiar şi la jumătate de preţ.   

Chiar şi aşa, afacerea lor este bănoasă, având în vedere că o maşină echipată complet cu anvelope de iarnă îi poate scoate proprietarului din buzunar între 800 şi 2.000 de lei. În funcţie de metoda aplicată, hoţii te pot lăsa fără cauciucuri chiar şi în două minute dacă nu ai sistem antifurt.   

Cazurile în care se reclamă furtul cauciucurilor de iarnă au început să apară încă de la începutul lunii. S-a întâmplat la Galaţi, Constanţa, Satu Mare şi Bacău. Poliţiştii spun că, numai în cursul zilei de duminică, au fost reclamate, în Iaşi, două astfel de furturi.   

Poliţiştii din Satu Mare au şi prins un hoţ. "Proprietarul maşinii a anunţat că i-au fost furate cauciucurile din curtea unui service auto. Hoţul a fost reţinut, dar vânduse două cauciucuri, într- un târg, la jumătate de preţ", a declarat, pentru EVZ, Roxana Cristea, de la IPJ Satu Mare. Recordul a fost stabilit la Bacău - poliţiştii au spus că o maşină a fost lăsată fără roţi în două minute şi 20 de secunde.     

SFATURI  

Cum vă protejaţi de hoţi   

Anvelopele de iarnă sunt obligatorii de la 1 noiembrie. De teama amenzilor, care pot depăşi 1.000 de lei, şoferii s-au grăbit să-şi doteze maşinile aşa cum cere legea.   

În cazul în care un drum este acoperit cu gheaţă, polei sau zăpadă şi autovehiculul pe care îl conduceţi nu este dotat cu cauciucuri de iarnă, poliţistul vă poate reţine certificatul de înmatriculare.   

În plus, puteţi primi între 9 şi 20 de puncte de penalizare şi va trebui să achitaţi o amendă cuprinsă între 603 şi 1.430 lei. Preţul unui set de patru anvelope noi variază, în funcţie de modelul maşinii, între 800 şi 1.500 de lei. Aşa se explică şi faptul că hoţii au văzut în furtul şi apoi vânzarea cauciucurilor de iarnă o afacere foarte profitabilă.   

Poliţiştii spun că vă puteţi proteja împotriva hoţilor, în primul rând cu ajutorul alarmelor. Preţul uneia variază între 200 şi 1.500 de lei.    Dar puteţi apela foarte bine şi la sistemele antifurt pentru roţi, care au cheie unică. Acestea pot costa între 90 şi 150 de lei setul, în funcţie de tipul de jantă, care poate fi din aluminiu sau din tablă, spun specialiştii.   

"Sistemele sunt de mai multe mărimi, în funcţie de marca maşinii, dar tipul de jantă influenţează preţul, nu marca maşinii", a explicat, pentru EVZ, unul dintre cei care pun în vânzare aceste sisteme.   

Dacă nu vreţi nici alarmă şi nici sistem antifurt, îi puteţi pune în încurcătură pe hoţi parcând foarte aproape de un gard, zid sau de bordură. Macar aşa, paguba nu va mai fi totală.     

EVZ.ro 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

astăzi, 20:13
142

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

astăzi, 19:43
229

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

astăzi, 19:17
101

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...