Scolile vor patrule de jandarmi, pentru protectia elevilor la iesirea de la ore!

Scolile vor patrule de jandarmi, pentru protectia elevilor la iesirea de la ore!

 DANIEL BOTEZATU  

Mai multe unitati de invatamant din Botosani, aflate la periferie, au cerut ajutorul jandarmilor pentru a patrula in zona, in special seara. Pana acum, Scoala numarul 1 din municipiul Botosani si Liceul Pedagogic au transmis o adresa Inspectoratului Scolar Judetean, prin care au solicitat sprijin pentru asigurarea unei patrule de jandarmi.  

Reprezentantii ISJ au cerut o situatie de la toate scolile din judet privind gradul de siguranta.   

Potrivit datelor centralizate pana acum, 30 de unitati scolare din judetul Botosani au la aceasta ora personal de paza, insa din cele 87 de unitati, nu toate au trimis situatia privind acest aspect.   50 de unitati au transmis ca au o singura cale de acces in institutie, 48 de scoli au doua cai de acces asigurate de catre profesorul de serviciu sau personalul de paza, iar 72 sunt imprejmuite cu garduri si 48 au planuri de protectie avizate de Politie.  

"La probleme considerate importante si pe care au dorit sa le transmita Inspectoratului Scolar Judetean, Scoala 1 Botosani solicita asigurarea patrulei de jandarmi dupa ora 18.00, la fel Liceul Teoretic "Nicolae Iorga" solicita o patrula de jandarmi dupa ora 18.00. Colegiul Economic "Octav Onicescu" solicita securizare electronica a accesului in unitatea de invatamant, Colegiul "Grigore Ghica" Dorohoi sistem de acces pe baza de cartela, dar asta nu este problema Inspectoratului Scolar, sa asigure aceste sisteme. Scoala 1 Dumeni solicita angajarea unui psiholog pentru cel putin o zi pe saptamana si vom vedea ce putem sa facem sa trimitem o data pe saptamana un psiholog acolo, Scoala Cristesti cere fonduri pentru paza si sisteme video si iarasi unii directori nu cunosc ca nu e de competenta Inspectoratului, ci a Consiliilor Locale, Scoala Copalau un post de paznic, vom analiza daca este necesar sau nu", a spus Daniel Botezatu, inspector general adjunct in cadrul ISJ.  

El a precizat ca in toate unitatile de invatamant din mediul urban exista paza, iar acolo unde lipseste se datoreaza lipsei fondurilor la bugetul local.  

"Oricat de multe masuri de siguranta considera scoala ca a realizat, intervine si acel neprevazut, care de multe ori vine pe fondul neglijentei", a adaugat Botezatu.  

Directorii de scoli au precizat ca 253 de elevi aflati cu risc de a savarsi acte de violenta scolara au fost consiliati, iar alti 34 care au fost victime sau autori in cazuri de violenta s-au elaborat programe de asistenta individualizata.   

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Specialiștii antidrog, la datorie și în perioada Sărbătorilor!

astăzi, 19:15
37

În perioada minivacanțe de 1 Mai și a Sărbătorilor Pascale, specialiștii antidrog au desfășurat activități specifice de informare, evaluare, consiliere şi asistență specializată pen...

Sancțiuni de sute de mii de lei aplicate de polițiștii botoșăneni în perioada sărbătorilor!

astăzi, 18:47
40

Astfel, în medie, zilnic au acționat peste 150 de polițiști, fiind organizate 32 de  acțiuni punctuale, atât în zona localurilor publice și a celor în care se formeaz...

Peste 350 de jandarmi au asigurat ordinea în Botoșani în perioada minivacanței de 1 Mai și a Sărbătorilor Pascale

astăzi, 18:00
30

Dacă majoritatea cetățenilor a înțeles importanța adoptării unui comportament civilizat, au existat totuși situații în care a fost necesară aplicarea a 77 sancțiuni contrave...