Harta turistica a Romaniei: Botosaniul, printre cele mai nevizitate judete!

Harta turistica a Romaniei: Botosaniul, printre cele mai nevizitate judete!

   econtext.ro

Datele privind cele mai vizitate judete se refera la luna iulie a acestui an si au fost realizate in urma contabilizarii sosirilor in principalele structuri de primire turistica (hoteluri, moteluri, vile turistice, cabane, pensiuni turistice si agroturistice). Practic, este prezentat numarul turistilor, obtinut in urma inregistrarii acestora in unitatile de cazare.

Bineinteles, intrucat am luat ca reper luna iulie, judetul Constanta conduce detasat. Dar si daca ne raportam la o perioada mai extinsa, tot Constanta va fi pe primul loc, tocmai pentru numarul ridicat de turisti din timpul verii, scrie Econtext.

Astfel, in luna iulie, au sosit 242.431 de persoane in unitatile turistice din judetul Constanta. Mai mult decat dublu fata de urmatoarea pozitie, care este ocupata de Bucuresti.

In acelasi timp insa, Suceava se plaseaza abia pe locul zece, iar alte judete conexe, precum Iasi sau Neamt, sunt destul de departe in acest clasament. Ceea ce arata o concentrare extrema pe cateva obiective turistice, din nefericire.

Cu alte cuvinte, am putea spune ca Romania este o tara monoturistica. Turismul ecumenic este destul de slab dezvoltat. Si este limitat la populatia romana. La fel si cel istoric. Despre alte forme de turism nu cred ca sunt prea multe de spus.


Judetul Botosani, in coada clasamentului!


Dintre cele 41 de judete, Botosani ocupa locul 38, cu un numar de 3157 de turisti, fiind urmat de judetul Olt (1997 turisti), Teleorman (1232 turisti). Pe ultimul loc apare judetul Calarasi, cu 930 de turisti.

Vezi pe econtext.ro topul judetelor din Romania in functie de numarul turistilor din iulie, dupa cum au fost inregistrati in capacitatile de cazare.

 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Au scos marfa la vânzare direct de pe bancheta mașinii, comercianții au fost amendați! (foto)

astăzi, 15:45

În parcările adiacente piețelor, s-a urmărit prevenirea și constatarea faptelor de comercializare a produselor agricole direct din autovehicule. Astfel, în parcarea din str. Armean...

Trei minori reținuți pentru 24 de ore în „Cazul Cris” după o serie de percheziții!

astăzi, 14:21

În urma probatoriului administrat, polițiștii din cadrul Biroul de Investigații Criminale, împreună cu cei de ordine publică, Serviciului pentru Acțiuni Speciale, Secției nr. 1 și ...

Contribuţia la Pilonul II de pensii se majorează. Ce sumă vor da românii în plus

astăzi, 14:04

Senatul a adoptat o propunere legislativă care prevede majorarea pentru contribuţia la Pilonul II de pensii cu 1% în fiecare an, începând cu ianuarie 2025, până se va atinge...