Părinții, profesorii și personalul medical din școli, în vizorul specialiștilor antidrog! (video)

Specialiștii antidrog și-au anunțat prioritățile pentru anul școlar 2024 – 2025.

În cadrul unei ședințe tematice în care structurile Ministerului Afacerilor de Interne și-au prezentat activitățile premergătoare începutului de an școlar, Ana-Maria Bunduc, șefa CPECA Botoșani, a declarat că specialiștii antidrog își mențin obiectivul principal: siguranța copiilor.

În comparație cu anii anteriori, în acest an școlar se va pune accent pe formarea cadrelor didactice, a consilierilor școlari și a personalului medical școlar în așa fel încât să poată interveni în caz de nevoie.

„Siguranța copiilor este obiectivul Ministerului Afacerilor de Interne, iar atunci când vorbim de prevenirea consumului și traficului de droguri trebuie să menționăm că este o prioritate a tuturor structurilor MAI, dar și partenerilor instituționali și aici ne referim inclusiv la organizațiile neguvernamentale. Pentru anul școlar 2024 – 2025 CPECA continuă programele de prevenire, adaptate realității locale, în urma analizei efectuate în perioada anterioară alături de IȘJ și directorii instituțiilor de învățământ. De asemenea, se va accentua formarea cadrelor didactice, a consilierilor școlari și a personalului medical școlar pentru a ne asigura că în fiecare unitate de învățământ sunt persoane pregătite să intervină în caz de nevoie”, a declarat Ana-Maria Bunduc, șefa Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Botoșani.

De asemenea, nici părinții nu scapă în acest an școlar. Astfel, vor fi organizate diferite acțiuni și întâlniri în care să fie implicați părinții.

Un alt obiectiv este intensificarea comunicării cu părinții sau tutorii legali. La nivelul Agenției Naționale Antidrog derulăm o campanie de informare prin care vor fi organizate întâlniri cu grupurile de părinți”, a completat Ana-Maria Bunduc.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Clădirea emblemă a municipiului Botoșani, aproape de finalizare! Cosmin Andrei: „O lansare a Teatrului Mihai Eminescu într-un mod grandios” (foto, video)

astăzi, 15:33

O nouă vizită pe șantierul de la Teatrul „Mihai Eminescu” din Botoșani a avut loc, marți la amiază. Au participat Cosmin Andrei, primarul municipiului Botoșani, care a fost în...

Părintele Ioan Alupoaiei, condus pe ultimul drum de ziua preotesei sale! ÎPS Teofan: „Poate Părintele Ioan era deja pregătit pentru veșnicie” (foto, video)

Monday, 16 September 2024

Comunitatea creștină și-a luat rămas bun de la unul dintre cei mai iubiți și apreciați preoți din municipiul Botoșani. Peste 300 de botoșăneni au venit la Biserica „Izvorul Tămăduir...

Noul prefect de Botoșani a depus jurământul de credință. Nechifor: „Îmi doresc să nu vă înșel așteptările” (foto, video)

Friday, 13 September 2024

Decizia de a-l numi în funcția de prefect al județului Botoșani pe Dan Nechifor a fost luată în ședința de Guvern care a avut loc miercuri, 11 septembrie 2024. La două zile de la nu...