În cadrul unei È™edinÈ›e tematice în care structurile Ministerului Afacerilor de Interne È™i-au prezentat activitățile premergătoare începutului de an È™colar, Ana-Maria Bunduc, È™efa CPECA BotoÈ™ani, a declarat că specialiÈ™tii antidrog îÈ™i menÈ›in obiectivul principal: siguranÈ›a copiilor.
În comparaÈ›ie cu anii anteriori, în acest an È™colar se va pune accent pe formarea cadrelor didactice, a consilierilor È™colari È™i a personalului medical È™colar în aÈ™a fel încât să poată interveni în caz de nevoie.
„SiguranÈ›a copiilor este obiectivul Ministerului Afacerilor de Interne, iar atunci când vorbim de prevenirea consumului È™i traficului de droguri trebuie să menÈ›ionăm că este o prioritate a tuturor structurilor MAI, dar È™i partenerilor instituÈ›ionali È™i aici ne referim inclusiv la organizaÈ›iile neguvernamentale. Pentru anul È™colar 2024 – 2025 CPECA continuă programele de prevenire, adaptate realității locale, în urma analizei efectuate în perioada anterioară alături de IȘJ È™i directorii instituÈ›iilor de învățământ. De asemenea, se va accentua formarea cadrelor didactice, a consilierilor È™colari È™i a personalului medical È™colar pentru a ne asigura că în fiecare unitate de învățământ sunt persoane pregătite să intervină în caz de nevoie”, a declarat Ana-Maria Bunduc, È™efa Centrului de Prevenire, Evaluare È™i Consiliere Antidrog BotoÈ™ani.
De asemenea, nici părinÈ›ii nu scapă în acest an È™colar. Astfel, vor fi organizate diferite acÈ›iuni È™i întâlniri în care să fie implicaÈ›i părinÈ›ii.
„Un alt obiectiv este intensificarea comunicării cu părinÈ›ii sau tutorii legali. La nivelul AgenÈ›iei NaÈ›ionale Antidrog derulăm o campanie de informare prin care vor fi organizate întâlniri cu grupurile de părinÈ›i”, a completat Ana-Maria Bunduc.