Guvernul ar putea sa duca societatea Eltrans la incapacitate de plata!

Guvernul ar putea sa duca societatea Eltrans la incapacitate de plata!
Municipalitatea botosaneana a anuntat ca, prin respectarea Hotararii de Guvern care limiteaza la doar 15% cheltuielile in aceasta perioada de criza, vor fi reduse drastic subventiile catre Urban Serv, dar si catre societatea Eltrans, care supravietuiesc, de ani de zile, doar datorita banilor de la Primaria Botosani.

"Vom fi nevoiti sa respectam Hotararea de Guvern si sa reducem subventiile la Eltrans. Din punctul nostru de vedere, acest lucru va duce la incapacitatea societatii Eltrans de a-si plati datoriile din urma. Am avut o discutie cu directorul de la Eltrans si mi s-a spus ca situatia este deja dezastruoasa", a declarat Florin Gheorghita, viceprimarul municipiului Botosani.

In acest moment, Eltrans inregistreaza datorii de circa 17 miliarde de lei vechi, din care 4 miliarde provin doar din anul 2008.

"Nu mai exista piese de schimb, iar numarul clientilor a scazut drastic in ultima perioada. Nivelul tehnicii de calcul a ramas la nivelul anilor 90", a completat Gheorghita.

Conform celor spuse de viceprimarul de Botosani, Eltrans nu va supravietui fara ajutorul Consiliului Local.

Numai in 2008, societatea de transport in comun cu tramvaie a beneficiat de subventii de 17 miliarde de lei vechi, plus bani pentru investitii, in conditiile in care 50% din bugetul Eltrans este asigurat de Consiliul Local Botosani.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

astăzi, 20:13
129

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

astăzi, 19:43
210

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

astăzi, 19:17
96

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...