Fost consilier local, depistat incompatibil de inspectorii de integritate
BOTOSANI

Aflat în funcţia de viceprimar pentru câteva luni, un fost consilier local dintr-o comună botoşăneană a fost depistat de inspectorii de integritate că a fost incompatibil.

Fost consilier local, depistat incompatibil de inspectorii de integritate

Este vorba de Dumitru Sînculei, fost consilier local în mandatul 2012- 2016 în Consiliul Local al comunei Corlăteni şi care a ocupat funcţia de viceprimar pentru aproximativ zece luni, după cum spune actualul primar al comunei, Cătălin Gavril. "În acest moment, el nu mai deţine nicio funcţie publică, dar a fost consilier local în mandatul trecut”, spune primarul comunei Corlăteni.

Potrivit Agenţiei Naţionale de Integritate, Dumitru Sînculei ar fi deţinut, în perioada 11 mai 2015 – 30 martie 2016, atât funcţia de viceprimar cât şi calitatea de administrator al S.C. Agricola Sînculei S.R.L., încălcând astfel dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003:

"Funcţia de primar şi viceprimar, primar general şi viceprimar al municipiului Bucureşti, preşedinte şi vicepreşedinte al consiliului judeţean este incompatibilă cu […] lit.c) calitatea de funcționar public sau angajat cu contract individual de muncă, indiferent de durata acestuia; lit.d) funcţia de preşedinte, vicepreşedinte, director general, director, manager, administrator, membru al consiliului de administraţie ori cenzor sau orice funcţie de conducere ori de execuţie la societăţile comerciale, inclusiv băncile sau alte instituţii de credit, societăţile de asigurare şi cele financiare, la regiile autonome de interes naţional sau local, la companiile şi societăţile naţionale, precum şi la instituţiile publice, […] lit.g) calitatea de comerciant persoană fizică".

Potrivit ANI, persoanele evaluate au fost informate despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază - de a fi asistate sau reprezentate de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Dumitru Sînculei nu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Madalina Ursuleanu

Botoşani: Mistreţii fac ravagii în culturile agricole! Fermierii cer autorităţilor să-şi asume responsabilitatea! FOTO

Miercuri, 24 Mai 2017
986

Autorităţile se declară învinse de mistreţii care distrug culturile fermierilor botoşăneni. Nu se comunică suficient, nu se iau suficiente măsuri, cele care se iau sunt inutile şi, peste toa...

PNL 142: Aniversare liberală cu musafiri de seamă şi film documentar FOTO

Miercuri, 24 Mai 2017
579

Liberalii botoşăneni- deveniţi între timp astfel prin fuziunea dintre Partidul Democrat- Liberal cu Forţa Civică şi apoi cu Partidul Naţional Liberal- au marcat miercuri împlinirea ...

Cererile unice pentru suprafaţă depuse la APIA vor fi plătite din octombrie

Miercuri, 24 Mai 2017
380

Potrivit unei informări prezentate de conducerea Agenţiei de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură în şedinţa Colegiului Prefectural, în Campania de depunere a cererilor unice...