Florin Iordache NU cedeaza. Proiectul de lege al Ministerului Justitiei este aproape identic cu OUG 13, care a fost abrogata

Proiectul de lege al Ministerului Justitiei este aproape identic cu OUG 13, cu o singura exceptie, referitoare la infractiunea de abuz in serviciu.

Florin Iordache NU cedeaza. Proiectul de lege al Ministerului Justitiei este aproape identic cu OUG 13, care a fost abrogata

Nu mai este un secret pentru nimeni, chiar daca ministerul Justitiei nu a publicat pe site-ul sau acest proiect de lege, faptul ca acest act normativ cu care Florin Iordache vrea sa ajunga in Parlament este aproape identic cu celebra si controversata ordonanta de urgenta 13 - care a fost deja abrogata, scrie StirileProtv.ro.

Actul normativ a fost deja trimis la Consiliul Superior al Magistraturii si exista o singura diferenta fata de vechea OUG 13: a fost scos acel prag minim de 200.000 de lei ce aparea in definirea infractiunii de abuz in serviciu. In rest, actul normativ pe care Florin Iordache spune ca-l va supune dezbaterii publice este identitc cu ordonanta de urgenta 13, iar dezbaterea va fi cu siguranta semnificativa.

Soarta lui Florin Iordache ca ministru al Justitiei va fi eventual decisa miercuri, dupa ce se va intalni cu premierul Sorin Grindeanu. Deocamdata, se asteapta puncte de vedere ale specialistilor, care pot comenta de acum daca aceste prevederi sunt sau nu binevenite, daca pot fi adoptate in Parlament, asa cum a propus ministrul Justitiei. Deocamdata, Florin Iordache stie ca actul normativ trebuie sa rezolve problemele de neconstitutionalitate pe care le-a tot invocat in ultimele saptamani. La iesirea din Minister, el le-a explicat ziaristilor ce urmeaza sa faca.

"Vom afisa si vom elabora un act. Inainte de a merge cu el mai departe, cu siguranta, toti specialistii si cei care vor sa se exprime vor avea un punct de vedere. Potrivit legii, ea va ramane in dezbatere publica 30 de zile", a precizat Iordache, la Ministerul Justitiei.

El a adaugat ca in proiectul de lege se vor regasi toate acele articole care au fost declarate neconstitutionale. "Va cuprinde proiectul de lege toate dispozitiile si toate deciziile Curtii Constitutionale pentru acele articole care au fost declarate neconstitutionale. Asa cum stiti, si in ordonanta, dar si in proiectul de lege se vor regasi toate acele articole care au fost declarate neconstitutionale", a spus ministrul Justitiei.

Intrebat daca exista riscul ca OUG de modificare a Codurilor penale sa ramana in vigoare in cazul in care unele din articolele din ordonanta de abrogare ar fi declarate neconstitutionale, el a aratat ca s-a revenit la situatia dinainte de a se emite OUG 13. "In momentul in care a fost abrogata OUG, s-a revenit la forma initiala. Forma initiala a cuprins (...) foarte multe aspecte neconstitutionale. Deci, in acest moment in Codul penal si Codul de procedura penala sunt foarte multe articole care au fost declarate neconstitutionale. Nu am facut decat sa revenim la situatia dinainte de a emite ordonanta", a afirmat Florin Iordache.

In legatura cu avizele ce trebuiau luate pentru a emite OUG, Florin Iordache a raspuns: "Se iau avize necesare de la ministere, acelea sunt avizele necesare".

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
609

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
457

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
2994

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...